Nuorten paikka on eduskunnassa

Nuorisopsykiatrian hoitojonot ovat yhdeksänkertaiset, kuin aikana ennen koronaa. Yli 140 000 nuorta on opiskelujen tai työn ulkopuolella. Koulujärjestelmämme eriytyy ja nuorten osallisuuteen tarvitaan vaikuttavia toimia. Siksi tarvitsemme nuoria eduskuntaan.

Politiikkaa pitäisi tehdä aina tulevaisuuden lähtökohdista. Päättäessä taloudesta, sosiaali- ja terveyden palveluista ja sosiaaliturvasta tulisi aina pitää mielessä se, että yhteiskunta tulisi jättää parermmassa kunnossa tuleville sukupolville.

Julkisen talouden velka, mielenterveysvelka, ympäristövelka ja hyvinvointivelka kaatuu nuortemme maksettavaksi. Siksi politiikkaa pitäisi tehdä tulevaisuuden ehdoilla.

Eduskunnan tulisi olla kansakunnan peili. Edustajia tulisi olla erilaisista lähtökohdista, ryhmistä ja ikäluokista. Me olemme erityisen huolissamme siitä, että kuuluuhan nuorten ääni tulevaisuudessa.

Menneellä kaudella eduskunnassa meillä oli nuoria kansanedustajia 3 prosenttia, vaikka Suomen väestöstä 13 prosenttia on nuoria. Demokratia ei toteudu, jos me emme saa nuorten ääntä kuuluviin eduskunnassa.

Tärkeää olisi, että saisimme nuoremme äänestämään: vuoden 2019 eduskuntavaaleissa vain niukasti yli puolet 18–24-vuotiaista nuorista käyttivät äänioikeuttaan.

Haluamme virittää keskustelua siitä, että miksi nuoret eivät äänestä. Näyttäytyykö politiikka nuorillemme parhaalla tavalla, kun puoluejohtajat puhuvat toistensa päälle vaalitenteissä tai kun ääripäitä vedetään erilleen.

Tulisiko opetusta politiikasta viedä enemmän kouluihin ja kasvattaa nuorten kokemusta sisäistetystä kansalaispätevyydestä? Nämä asiat ovat politiikan tulevaisuudessa tärkeitä – jos haluamme, että nuoremme osallistuvat.

Sanomme sinulle, nuori: käy äänestämässä.

Äänestä nuorta ehdokasta, joka ajaa sinulle tärkeitä asioita. Valinnanvaraa löytyy - puolueesta riippumatta Satakunnassa on ehdolla lahjakkaita, lupaavia ja luottamuksen arvoisia nuoria ehdokkaita.

Eduskunta tarvitsee tulevaisuuden tekijöitä. Nuorten paikka on eduskunnassa.

Joonas Immonen (kesk.), Julia Liljegren (vihr.), Roope Rantala (kok.) Ulvila

Satakuntalaisia nuoria kansanedustajaehdokkaita