Nyt Suomi pääsee USA:n syliin

Ote Maaseudun Tulevaisuuden analyysista: ”Nato-Suomen on sopeuduttava ajattelemaan Yhdysvaltain etuja. Washingtonia on myötäiltävä. Suomesta tulee Naton ja myös USA:n sisäpiiriläinen erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Sisäpiiriläisenä me pääsemme varmistelemaan, että Yhdysvallat takaa Itämeren alueen turvallisuuden. Vaikka Suomi Nato-maanakin tavoittelee toimivia suhteita Venäjän kanssa, paluuta Paasikiven-Kekkosen linjan mukaiseen myötäilyyn ei ole. Muutos on merkittävä, mutta kaikki sen seuraukset eivät välttämättä ole myönteisiä. Suomen kannattaa huolehtia Naton yhtenäisyydestä. Se tarkoittaa, että USA:n etujen mukaisia epämukaviakin ratkaisuja on hyväksyttävä ja käytännön operaatioihin on osallistuttava.”

”Ensin meni lakien laatiminen Brysseliin, joka määrää millainen kompostin tulee olla. Nyt ”holhooja” hoitaa ulkopolitiikan.”

Naton yhtenäisyydestä huolehtiminen tarkoittaa, että Suomen on pystyttävä yhteistyöhön toiseksi suurimman Nato-maan eli Turkin kanssa.

Nyt Biden hakee uusia kumppaneita Tyynenmeren alueelta. Ukrainan sota ja Xi Jinpingin poliittiset otteet ovat etäännyttäneet Kiinaa lännestä. Etelä-Koreassa ja Japanissa vieraillut Biden tarjoaa Intian ja Tyynen valtameren maille uudenlaista kumppanuusohjelmaa.

Tätäkö kansa todella haluaa?

Ensin meni lakien laatiminen Brysseliin, joka määrää millainen kompostin tulee olla. Nyt ”holhooja” hoitaa ulkopolitiikan.

Yrjö Saraste

Sotaveteraani