Olisiko tilaa kauppahallille?

Yhteiskunnan muutosten myötä suuren kauppakeskuksen lumovoima näyttää hiipuvan. Jos olisi ilkeä, voisi sanoa että sinne on helppo mennä hakemaan korona- tai jokin muu tulevista viruksesta, kunhan ensin on tilannut netistä edullisia vaatteita ja tavaroita suoraan kotiovelle. Maailmalla kauppakeskuksia on jo tyhjillään ja kehitys jatkuu. Olisiko Rauma peräti jälkijunassa omansa kanssa

Kun ajatellaan lähiruokaa, mikä on Raumalla oleellisempaa kuin tuore kala suoraan rannoilta tai kasvikset läheisiltä seuduilta, jotka keväällä tuottavat aikaisin satoja. Tarjolla olisi myös lihaa, paikallisia juustoja ja leivonnaisia sekä edullinen kahvi- ja lounaspaikka samaan matkaan.

Kauppahallin myötä ei sateella tarvitsisi värjötellä torilla myyjien sen enempää kuin asiakkaittenkaan. Keskitetty kala- ja muu tarjonta vähentäisi hävikkiä. Uudet tilat voitaisiin suunnitella alun perin vaikkapa turvavälein ja käsidesitarjoilulle ovensuussa.

Halli olisi helppo suunnitella kaupungin historialliseen ilmeeseen sopivaksi toisin kuin lasipintainen tekokomea kauppakeskus. Nykytilanteessa voisi jopa ajatella, että pieni on kaunista.

Leena Niemi