On aika sanoa painava syy

Ammattiliitto JHL on mukana SAK:n kampanjassa, jossa selkokielellä kerrotaan Orpon-Purran hallituksen leikkauslistan sisältöä.

Se on karua luettavaa.

Hallitusohjelmassa on kirjauksia muun muassa työlainsäädäntöön, rajoituksia lakko-oikeuteen, heikennyksiä toimentulo- ja sosiaaliturvaan sekä työehtosopimusneuvottelujen sisältöön puututaan.

Kuitenkin tulonsiirrot eli verohelpotukset toteutetaan ja niistä hyötyvät vain hyvin tienaavat ihmiset.

Heikennykset kohdistuvat kaikkein kovemmin heihin, jotka tukea tarvitsevat. Heitä ovat lapsiperheet, vammaiset sekä muut apua tarvitsevat, esimerkiksi nuoret ja mielenterveyspuolen asiakkaat.

Hallitusohjelma suosii parempiosaisia ja unohtaa, mistä meidän Suomemme on rakennettu.

Solidaarisuus, tasa-arvo, kunnioitus jokaista työtä sekä ihmistä kohtaan ei hallitusohjelmassa nyt toteudu.

Hallitus ei kuuntele, ei sovittele, vaan yksipuolisesti sanelee vailla parempaa tietoa ja faktapohjaa, miten kaikki nämä heikennykset vaikuttavat ihmisiin, joista ennen vaaleja oltiin hyvin huolissaan.

Tukea on annettava silloin, kun sen tarve on, ja nyt se viedään pois ja se luo turvattomuutta.

Hallitusohjelmaa perustellaan säästöillä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä julkisten palveluiden pelastamisen kanssa, vaan päinvastoin.

Orpon-Purran hallitus tekee mahdottomaksi julkisten palvelujen toiminnan taloudellisten kiristysten takia, mutta unohtavat, että koko palvelusektoria tarvitaan.

Onko oikein? Ei.

Meidän Suomemme on rakennettu siitä, että kaikista pidetään huolta ja tähän kiteytyvät arvot Sosialidemokraateissa (SDP) sekä JHL:ssä.

Tulevaisuus on avoin ja siihen pystyy vielä vaikuttamaan – olemme valmiina.

”Hallitus ei kuuntele, ei sovittele, vaan yksipuolisesti sanelee vailla parempaa tietoa ja faktapohjaa, miten kaikki nämä heikennykset vaikuttavat ihmisiin, joista ennen vaaleja oltiin hyvin huolissaan.”

Päivi Rantanen ja Marko Lundenius

JHL Lounais-Suomen demarit