Onko potilas soittanut hätäkeskukseen selkävaivansa takia?

Olimme vaimoni kanssa menneet nukkumaan. Heräsin parin tunnin päästä kovaan selkäkipuun. Menin vessaan ja toivoin, että kun vähän jaloittelen, niin kipukin hellittää. En kuitenkaan enää päässytkään takaisin vuoteeseen, koska selkäkipu oli voimistunut aivan hirveäksi. Jäin sohvan reunalle istumaan ja kaadoin itseni väkisin makuulle.

Vaimoni heräsi ja yhdessä mietimme, että mitä nyt avuksi. Kaikki liikuntayritykset päättyivät hirvittävään kipuun. Päätimme, että vaimo soittaa hätänumeroon 112. Siellä he aivan asiallisesti kyselivät asioiden laitaa ja he totesivat, että on varmaankin viisainta lähettää ambulanssi meille.

Tuskalliset minuutit kuluivat mielestäni tosi hitaasti, mutta noin puolen tunnin perästä ambulanssi saapui meille. He kyselivät vointiani ja kaikkia asiaan liittyviä seikkoja. Mittasivat verenpaineen, lämmön ja niin edelleen. He päättivät soittaa Satakunnan keskussairaalan päivystykseen ja kysyä vähän neuvoa, että mitä pitäisi tehdä minulle.

Toinen avustajista soitti ja sai lääkärin puhelimeen. Avustaja kertoi minun tapaukseni, kaiken minkä olin kertonut heille. Avustaja istui likellä minua ja kuulin myös tahtomattani kaiken sen, mitä siellä toisessa päässä puhuttiin. Yllätyksekseni kuulin sieltä lauseen, ”onko potilas perkele, soittanut hätäkeskukseen selkävaivansa takia”?

Hämmästyin kovasti ja menin sanattomaksi ja sen jälkeen avustaja meni tahdikkaasti puhumaan toiseen huoneeseen. Jostain kumman syystä lääkäri oli antanut avustajalle kuitenkin luvan antaa minulle voimakas kipupistos. Sain pistoksen ja hirvittävä kipu alkoi jonkin ajan kuluttua antaa periksi. Avustajat auttoivat vielä minut omaan petiini.

Sain Säkylän ambulanssihenkilöiltä oikein hyvän ja arvostavan avun ja kohtelun, suuri kiitos heille siitä! Satakunnan keskussairaalassa ei taida arvostava kohtaaminen olla oikein kohdallaan?

Hiniksen kundi