Onneksi urheilu sentään jatkuu

Urheilu on monelle ihmiselle tärkeimpiä niistä asioista, jotka eivät oikeasti ole tärkeitä. Rauman seudulla tämä pätee erityisen hyvin jääkiekkoon ja Rauman Lukkoon.

Liigaa suurella piste-erolla johtava Lukko pelaa tällä viikolla kolme kotiottelua. Tänään tiistaina sarjakärjen haastaa Äijänsuolla Sport. Torstaina Lukko saa vastaansa KooKoon ja lauantaina Pelicansin.

Nämä ottelut rytmittävät monen Lukon ystävän viikkoa.

Ja itse asiassa monen sellaisenkin, jotka eivät otteluita juuri seuraa. Hekin kun ovat oppineet tietämään, että tapahtumien ja tekemisten päällekkäisyyttä otteluiden kanssa on fiksua välttää.

Yleisöä ei päästetä Kivikylän Areenaan, mutta kotikatsomoissa Lukon otteluita seuraa television, radion ja muun median välityksellä suuri joukko penkkiurheilijoita.

Matseja spekuloidaan etukäteen työpaikoilla, kahviloissa ja sosiaalisessa mediassa. Jälkipelit käyvät välillä kuumina.

Poikkeusaikana urheilun yhteisöllinen merkitys korostuu entisestään. On tärkeää, että meillä on muutakin jännitettävää ja puhuttavaa kuin koronatilanne ja rokotusten eteneminen.

Viime mainitut ovat niitä oikeasti tärkeitä asioita. Välillä on hyvä saada muuta seurattavaa ja kinattavaa, pientä virkistystä koronakamppailuun.

Hiihdon MM-kisat keräsivät vastaanotinten ääreen vielä suuremman joukon kuin Lukon runkosarjapelit. Viime viikonloppuna Ylen tv-lähetyksissä rikottiin useamman kerran miljoonan katsojan raja.

Penkkiurheilijat palkittiin suomalaismitaleilla, joten on helppo ennustaa suuria katsojalukuja MM-hiihdoille, jotka jatkuvat ensi sunnuntaihin saakka.

Aivan oma lukunsa ovat urheilijat, erityisesti nuoret. Heille mahdollisuus jatkaa harrastamista poikkeusaikanakin on vielä paljon tärkeämpää kuin katsojille.

Kyse ei ole urheilu-urista, vaan paljon isommista asioista. Sellaisista, jotka ovat myös oikeasti tärkeitä.

Kun rajoituksia linjataan, on syytä muistaa, ettei korona ole pahasti levinnyt kouluissa ja nuorten harrastuksissa.