Opiskelijaa ei saa jättää yksin kesällä

Kirjoittaja pyytää työyhteisöiltä tukea opiskelijoille, jotka tulevat kesätyöpaikkaansa poikkeuksellisen yksinäisestä  opiskeluympäristöstä.
Kirjoittaja pyytää työyhteisöiltä tukea opiskelijoille, jotka tulevat kesätyöpaikkaansa poikkeuksellisen yksinäisestä opiskeluympäristöstä. Kuva: arkisto/Pekka Lehmuskallio

Aivan kohta kymmenet tuhannet opiskelijat suuntaavat jälleen työpaikoille kesäharjoitteluun. Opiskeluiden aikana on harjoiteltu työelämässä vaadittavia yhteistyötaitoja, ja tyypillisesti valmiudet ovat olleet hyvällä tasolla.

Näin ollen työpaikoilla on totuttu ottamaan vastaan sosiaalisesti varmoja, ryhmätyöskentelyyn tottuneita, opiskelijoita.

Tulevana kesänä työpaikoille tulevat opiskelijat ovat joutuneet opiskelemaan täysin poikkeuk- sellisissa olosuhteissa viimeiset pari vuotta, osa siis koko opiskeluaikansa.

Ja nyt he tulevat työpaikoille, jotka ovat täysin poikkeuksellisessa tilanteessa kriisien keskellä. Meillä jokaisella työyhteisön jäsenenä, työkaverina ja esihenkilöinä, on velvollisuus tukea opiskelijoiden matkaa kohti työelämää ja sen vaatimuksia, sillä tänä vuonna tukea tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Pidetään huoli, että omalla toiminnallamme edistämme yhteisöllisyyttä. Ei jätetä opiskelijoita yksin. He ovat joutuneet jo liikaa olemaan yksin. Ole läsnä, keskustele ja ennen kaikkea näytä millainen työyhteisö parhaimmillaan on, sillä se on muutakin kuin Teams-maraton.

Sinäkin voit vaikuttaa. Ole läsnä.

”Tänä vuonna tukea tarvitaan työ- paikoilla enemmän kuin koskaan.”

Tomi Salo

Henkilöstöjohtaja, Uusikaupunki