Osaajapula iskee rajusti myös kuntiin

Rauma, Uusikaupunki, Turku, Salo ja Pori ovat mukana Happy Pro -kampanjassa, joka pyrkii lisäämään Lounais-Suomen tarjoamien uramahdollisuuksien kansainvälistä tunnettuutta korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden keskuudessa.

Osaajien saatavuus on tunnistettu yhdeksi yritysten kasvun haasteeksi, Rauman kaupungin projektikoordinaattori Piia Laisti kertoo.

Suomen työikäisten määrä vähenee. Ilman työperäistä maahanmuuttoa emme pysty turvaamaan hyvinvointiamme.

Suomi tarvitsee jo nyt paljon lisää osaajia huippututkijoista ja erikoisasiantuntijoista aina monenlaisiin suorittavan työn tekijöihin.

Lähitulevaisuudesta puhumattakaan.

Osaavan työvoiman pula on meidän alueellamme yhdistetty etenkin teknologiateollisuuteen ja suuriin rakennushankkeisiin.

Valitettavasti osaajapula iskee rajusti myös julkiselle sektorille. Julkisen alan eläkevakuuttaja Keva julkisti torstaina analyysin, jonka mukaan työvoimapula on suorastaan huutava monissa ammateissa.

Sairaanhoitajia tarvittaisiin Kevan analyysin mukaan yli 8 000 ja yleislääkäreitä tuhatkunta lisää. Töitä löytyisi myös 4 000 uudelle lastentarhanopettajalle, 2 300 erityisopettajalle ja 2 700 sosiaalityöntekijälle.

Ennuste ei lupaa helpotusta tämän hetken eläköitymistahdilla ja suunnitelluilla tutkintomäärillä.

Suurin pula on Uudellamaalla. Edellä mainittuja ammattilaisia tarvitaan silti näillä näkymin lisää myös Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.

Koulutuspaikkoja pitää lisätä, se on selvä.

Se ei vielä riitä, vaan kalliisti koulutetut osaajat on saatava pysymään töissä. Jaksamaan ja viihtymään niin, että nykyistä useammat haluaisivat jäädä eläkkeelle myöhemmin.

Työn houkuttelevuus ja palkitsevuus korostuvat lähitulevaisuudessa, kun aiempaa pienemmät ikäluokat hakevat omaa paikkaansa työelämässä.

Ja kyllä, tutkimuksen teettäneen Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväisen viidestä ratkaisuehdotuksesta yksi on työperäisen maahanmuuton tukeminen.