Otanlahden pohjukan vesi ollut kauan likaista Keskustan ja Nasan suuri päivä

1960-ja 70-luvuilla, kun olin lapsi ja nuori, vietin kesät Otanlahdessa. Ei koskaan uitu siellä pohjukassa, kun kaikki tiesivät, että siellä oli mutaa ja likaista vettä.

Nyt ranta elää uutta tulemista, ja siellä vietetään aikaa eri porukoissa vauvasta vaariin. Kun vielä nautitaan hyvää ruokaa ja juomaa, niiden seurauksena olisi tarvetta käydä paikassa, jossa kuninkaatkin käy yksin.

Kuuluu kysymys: Mis on veesee? Ei oo, mee puskaan ja tee se!

Joten olisikos aika miettiä, onko muun muassa tällä vaikutusta veden laatuun?

Raumlaine rantafundeeraaja

”Kun vielä nautitaan hyvää ruokaa ja juomaa, niiden seurauksena olisi tarvetta käydä paikassa, jossa kuninkaatkin käy yksin. ”

Viime torstai oli Kepun suuri päivä. Yhtä suuri kuin Nasan, joka lähetti Perseverance-mönkijänsä Marsiin. Kumpi noista kahdesta Kepun puolejohtoon pyrkivästä ladystä vetää pidemmän korren. Se selviää meille kuukauden päästä Oulussa pidettävässä puoluekokouksessa.

Jos se on Annika Saarikko, niin altistaako hän itsensä kepun takavuosien naispuheenjohtajien surullisenkuuluisaan kaartiin. Vielä on hyvin muistissa, kun Anneli Jäätteenmäki joutui jättämään postinsa puheenjohtajana alle aikayksikön vuosisadan alussa.

Saman koki Mari Kiviniemi kahdeksan vuotta myöhemmin, kun hänen johdollaan Kepu koki ennätysmäisen vaalitappion. Mari sai politiikasta tarpeekseen ja nykyään hän johtaa yritystä, jolla ei ole poliittisia murheita.

Katri Kulmuni otti ohjat miehisistä käsistä noin vuosi sitten. Valtiovarainministerin posti meni käsistä, mutta puoluejohtoaan hän yrittää varjella viimeiseen ”hengenvetoon” saakka.

Mikäli Annika valitaan Kepun johtoon, aĺkaa hänen valintansa ensilukemat näkymään samaan aikaan, kun Perseverance raketti alkaa tavoittamaan Marsin pinnan joskus helmikuulla 2021. Perseverance raketin saapumiseen liittyy suunnattomia riskejä, mutta niin liittyy Annikan aloittamiseen Kepun saralla.

Mikäli hän tulee valituksi, mutta Kepun kannatus ei nykyisestä friskaannu, on Annikan poliittinen ”tähti” myös himmennyt. Siinä on myös vaarassa, että Kepun pysyvä kannatus jää pyörimään sinne 10 prosentin alapuolelle. Ehkä tämä muistetaan milloin se alkoi? Silloin kun Perseverence raketti ammuttiin Marsiin.

Rauno Jokiniemi