Paavo Arhinmäellä on vaikea hyväksyä kansan tahtoa

Vasemmistoliitto, vihreät ja sdp syyttävät vaalituloksesta porvaripuolueita. Toki voi syyttää ja tällaiset vihassa ja harmituksessa tehdyt ulostulot ovat herkkua nykymedialle. Vasemmistolta unohtui suomalaisen demokratian pyhin olemus. Edustuksellinen demokratia on sitä, että kansa aidosti ja ilman vilppiä äänestää vaaleissa edustajat, tässä tapauksessa eduskuntaan. Kansa on puhunut, pulinat pois!

Mariinin hallituksen jyrkän vasemmistolainen politiikka oli liikaa jopa omille kannattajille. Sosialisointiviesti meni todella perille. Kana ei tykännyt. Täällä haja-asutusalueella moni vasemmistolainen on hankkinut kiinteistön, jossa on vähän peltoa ja muutama hehtaari metsää. Se on heille tärkeä omaisuus sekä työ- ja harrastuskohde. Eivät he halua sinne mestaroimaan ympäristöhallinnon anarkisteja. Suomalaiselle oma on aina oma.

Timo Soini on taitava kansan tuntojen tulkki. Häntä huvitti vihreiden puheenjohtajan väite, että heidän viestinsä äänestäjille ei mennyt perille. Soini painotti, että nimenomaan viesti meni perille ja kansa pelästyi. Vihreiden ja vasemmistoliiton omatkin kannattajat säikähtivät omien ministereiden aikomuksia. Yksityinen omistusoikeus on suomalaisille tärkeä ja se lisää yhteiskuntamme vakautta.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko tunnusti vaalien jälkeen, että ei tuntunut hyvältä olla vasemmisto-hallituksessa. Politiikassa on tunteilla ja tunnelmalla suuri merkitys. Saarikko ei kuitenkaan kuunnellut omantunnon ääntä. Kun hallitustyön edetessä myös kannattajat pitivät keskustan mukanaoloa vasemmistohallituksessa suurena virheenä, olisi Saarikon pitänyt tehdä johtopäätökset.

Nyt tämä päättämättömyys ja negatiivinen myllerrys estää puoluejohtoa tekemästä tulevaisuuden kannalta viisaita päätöksiä. Keskusta on koko olemassaolonsa aikana ollut ”valtapuolue”. Vallassaolo on hyväksi suomalaisille ja myös keskustalle, he ajattelevat. Se mitä on päätetty vallan kammareissa, on ollut vähemmän tärkeää, kuin se, että keskustalaiset johtavat. Nyt tämä kirjoittamaton sääntö katkeaa, kun Saarikko ei katso eteenpäin. Vaikka hänen vaaliteemansa oli hyvä ”Eteenpäin”!

Perussuomalaisten johto oli kuunnellut kansaa ja osasi puhua siksi oikeaa vaalikieltä. Äänestäjä peilaa ensisijaisesti omaa ja perheensä toimintamahdollisuuksia. Moni kokoomusääni meni vaaleissa perussuomalaisille, koska Petteri Orpo kampanjoi Suomen pelastamiseksi. Se on tietysti kaikkein tärkein asia, mutta äänestäjän näkökulmasta toissijainen.

Jukka Tuori

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Hallituspohjasta alkoi heti raju suunsoitto – Ex-ministeri Paavo Arhinmäen purkaus halventaa äänestäjiä, mutta vihan voimalla vasemmisto tuskin vahvistuu