Parkkihalli Kivikylän areenan läheisyyteen

Kirjoittaja ehdottaa parkkihallin rakentamista etualalla vasemmalla näkyvän Pick N Payn taakse Äijänsuon kallion sisään. arkisto Pekka Lehmuskallio


Lukon kotipelit, nuo jokaviikkoiset urheilujuhlat, jotka tuovat kassavirtaa Raumalle ja saavat ihmiset synkkinäkin syys- ja talvi-iltoina laumoittain liikkeelle tapaamaan toisiaan.

Kuten valitettavasti hyvin tiedämme, on kaikilla asioilla myös se ikävämpi puoli. Tässä nimenomaisessa tapauksessa se on merkittävä liikennehaitta ja valtavat määrät pysäköityjä autoja kaikkialla jäähallin ympäristössä.

Nämä ongelmat ovat olleet olemassa jo pitkään ja siksi ihmettelenkin, miksei asiaa ole vielä pysyvästi ratkaistu?

Ellei minulla olisi esittää tilanteeseen jotain ratkaisua, jäisi tämä valittelu pelkäksi tuuleen huuteluksi, siispä seuraavaksi kerron visioimastani ratkaisusta.

Kaikki luettelemani ongelmat ratkeaisivat, mikäli Pick N Payn ja stadionin väliin esimerkiksi kallion sisälle rakennettaisiin parkkihalli. Toinen vaihtoehtoinen sijainti parkkihallille voisi olla nykyisen paloaseman paikalla.

Nähdäkseni parkkihalli tuossa ensin mainitussa sijainnissa palvelisi erinomaisesti Kivikylän areenan, mutta myöskin Pick N Payn ja Karin kampuksen tarpeita paikoituksen suhteen.

Osa nykyisistä maanpäällisistä paikoitusalueista jäisi tarpeettomiksi, mikä avaisi lisää mahdollisuuksia Äijänsuon urheilukompleksin kehittämiselle jatkossa.

Töyryntiellä, Aarningonkadulla ja muilla lähikaduilla voitaisiin osittain, tai kokonaan kieltää iltapysäköinti muilta, paitsi kiinteistön omistajilta, jolloin kaikki pysäköinti kohdistuisi parkkihalliin.

Arkisin päiväsaikaan parkkihallin käyttö siis painottuisi talviharjoitteluhallin, Karin kampuksen, Pick n Payn, sekä muiden lähialueen liikkeiden käyttäjiin ja iltaisin Kivikylän areenan käyttäjiin.

Parkkihallista voitaisiin kallion sisälle rakennettuna tehdä myös ison kapasiteetin väestönsuoja.

Sitten kun parkkihalli on valmis voivat Töyryntien ja Aarningonkadun asukkaat viimein kotipeli-iltoina ilahtuneena todeta kuten Irwin Goodman, että ”ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua!”.

Jere Perävainio
Rauman perussuomalaiset