Perussuomalaiset hukkasivat suuren sanssin Raumalla?

Pasi Mäenranta keräsi eduskuntavaaleissa neljänneksi eniten ääniä Satakunnan perussuomalaisista. Kolmostila olisi voinut tehdä koneahtaajasta kansanedustajan. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Niin siinä kävi kuin ennakoitiin. Perussuomalaiset julkaisi torstaina ehdokkaansa eurovaaleihin – ja listalla on myös porilaisen Laura Huhtasaaren nimi.

Presidentinvaaleissa paljon julkisuutta saanut Huhtasaari on puolueensa tunnetuin ehdokas, kun puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei lähde näihin vaaleihin.

Eduskuntavaaleissa Huhtasaari oli Satakunnan ykkönen komealla liki 13 000 äänen potillaan.

Huhtasaaren läpimeno myös eurovaaleissa on erittäin todennäköistä, sillä perussuomalaiset saanee ainakin nykyiset kaksi paikkaa europarlamenttiin.

Jatketaan ennakoinnin ketjua. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne saa koottua hallituksen ilman perussuomalaisia – joille oppositioasema luultavasti sopisi hyvin.

Tässä skenaariossa Huhtasaarta ei tarvittaisi kotimaassa ministeriksi, joten hän voisi ryhtyä mepiksi ja alkaa pendelöidä ilmateitse Porista Brysseliin.

Silloin kansanedustajaksi nostettaisiin Satakunnassa varasijalle jäänyt perussuomalainen. Hän on porilainen ylipalomies ja lähihoitaja Petri Huru.

Tästä takaportista, raumalaisittain klinkasta, raumalaiset perussuomalaiset puhuivat jo ennen vaaleja.

Ennakoitiin, ja ihan oikein, että kankaanpääläinen pastori Jari Koskela olisi vahvasti kiinni kakkospaikassa. Huhtasaaren ykköstilan tiesivät kaikki.

Raumalla spekuloitiin mahdollisuudella saada oma mies Pasi Mäenranta kolmanneksi ja varasijalle.

Mäenrannan kampanja jäi yllättävän vaisuksi siihen nähden millainen tilaisuus oli avautumassa.

Mäenranta sai vain reilut 1800 ääntä, joista liki 1400 Raumalta.

Silti miehen kannatus kotikaupungissakin jäi pienemmäksi kuin Huhtasaaren Raumalla.

Nyt voi vain spekuloida sillä paljonko enemmän Mäenrannan olisi pitänyt satsata, kiertää ja osallistua kisatakseen tosissaan eduskuntapaikasta.

Aika paljon varmaan, sillä Huru keräsi yli 2000 ääntä enemmän.