Perussuomalaiset kohti menneisyyttä

Perussuomalaiset puhuvat monesti räikeän yksinkertaistaen asioita. Voisi jopa sanoa, että järjellisesti laiskasti, koska ongelmat ovat yleensä erittäin monitahoisia vaatien myös moninaisia toimenpiteitä.

Mutta populismin persut ikävä kyllä osaavat. He poimivat juuri näitä yksinkertaisia, lyhyitä lauseita, jotka jäävät helposti ihmisten mieliin.

Lähes kaikkien ongelmien syynä persuilla on yleensä maahanmuutto.

Toivoisin ihmisten miettivän ja ottavan selvää syvällisemmin näistä asioita. Toivoisin myös muiden puolueiden haastavan persuja aktiivisemmin faktoilla.

Perussuomalaiset puhuvat usein mm. ilmastovouhotuksesta kaikin puolin vähätellen koko asiaa. Uskomatonta, kun asia näkyi meille kaikille esimerkiksi viime kesän helteinä ja kuivuutena ympäri Eurooppaa.

Asia, josta lähes koko maailman tiedeyhteisö on yhtä mieltä. Asia, johon ovat yhtymässä mitä suuremmissa määrin suuret yritykset ympäri maailmaa.

Asia, jonka luulisi kiinnostavan kovastikin persuja. Koska jos ilmastonmuutos entisestään vähentää elinkelpoisia alueita, sitä suurempia ihmisvirtoja meillä voi olla edessä tulevaisuudessa.

Sitten se persujen isänmaallisuus. Esim. Laura Huhtasaari on aikoinaan kehunut Putinia. EU:ssa persut kuuluvat ryhmään, jossa on jäseniä, joilla on läheiset suhteet Venäjään. Venäjähän toivoo, että Euroopan yhtenäisyys ja EU murenee. Venäjä on jo kauan tehnyt töitä tämän eteen.

Persut suhtautuvat hyvin kielteisesti monikultuurisuuteen, mutta jos katsomme maailman johtavia talousmaita, ovat ne yleensä hyvin monikulttuurisia. Jos tämä toimii maailmalla, niin miksei meillä?

Ulkomaalaiset olivat aikoinaan teollistamassa Suomea. He perustivat yrityksiä, joista monet ovat edelleen olemassa.

Minkälaisen Suomen persut haluavat? Ehkä he haluavat takaisin 50-luvun tai 70-luvun Suomen? Monin tavoin köyhemmän ja henkisesti ankeamman Suomen?

Nyt persut ratsastavat Ruotsin jengiongelmalla, joka on ehdottomasti olemassa. Mutta syyt ovat jälleen kerran moninaiset. Ei riitä, että ihmisiä otetaan maahan, vaan heille pitäisi myös suoda kohtalaiset keinot elää. Kuten nyt olemme nähneet ukrainalaispakolaisten kanssa.

Ja muistakaa, että Ruotsi on hyötynyt vuosikymmeneniä suunnattomasti maahanmuuttajista mm. teollisuuden työvoimana ja näin myös siis taloudellisesti.

Riikka Purra sanoi, että kyllä he ovat valmiita ottamaan tänne fiksuja ja korkeasti koulutettuja maahanmuuttajia, mutta kuka heistä haluaa maahan, jossa on aivan liikaa avointa maahanmuuttovastaisuutta.

Tiina Maukonen