Perussuomalaiset – tavallisten ihmisten puolue

Tiina Maukosen mielipidekirjoitus perussuomalaisista oli melko provokatiivinen, mutta tätä varmaan haettiinkin. (LS 7.3.).

Jos joku väittää, että galluppien mukaan miljoona perussuomalaisen politiikan kannattajaa on ja↔rjellisesti laiskoja, voi tällaista pitää lähinnä lapsellisena. Toki on myös melko kaksinaismoralistista heittää syytöksiä toisia kohtaa samalla, kun itse heittelee leimakirveitä viidesosaan kansalaisista.

Politiikkaa oikeasti seuraavat tietävät, että maahanmuuttoasiat koskettavat vain pientä osaa päätöksenteosta. Syy siihen miksi aihe nousee esille, johtuu maahanmuuttokysymyksiin rakennetusta vastakkainasettelusta, missä perussuomalaisten esiin tuomat faktoja demonisoidaan epäsopivana puheena. Näin kävi esimerkiksi juuri mainitussa jengiytymiskysymyksessä.

Mitä tulee kirjoittajan kehumaan maailman johtavien talousmaiden maahanmuuttopolitiikkaan, niin juuri näissä maissa käytetyistä osaajaohjelmista ja pisteytysjärjestelmistä onkin perussuomalaisten maahanmuuttolinjauksissa monesti haluttu ottaa mallia.

Mutta miten voi ratkaista ongelmia, jos ensimmäisenä ollaan lynkkaamassa viestintuojaa?

Perussuomalaiset ei vastusta maahan tulevia tyo↔ntekijo↔ita↔, vaan halpatyo↔voimaa, jolla luodaan kaksia tyo↔markkinoita ja poljetaan palkkoja sekä työehtoja vaikuttaen myo↔s suomalaisiin tyo↔ntekijo↔ihin. Järjestelmän hyväksikäyttöä emme myöskään hyväksy, oli kyse keistä tahansa.

Kirjoittajan kommentit ilmastovouhotuksesta perustuvat valitettavasti vääriin mielikuviin. Kyse ei ole siitä, etteikö ilmasto olisi muuttunut, vaan esimerkiksi siitä, ettei ilmasto parane suomalaisten rahoista Etelä-Euroopan maille tehtyinä tulonsiirtoina.

Ja jos puolueen isänmaallisuuden mittarina on pidettävä sitä, mitä joku yksittäinen poliitikko on aikanaan mennyt venäläisestä sanomaan, niin silloin ei taida koko poliittiselta puoluekartalta sellaista puoluetta löytää, joka isänmaallisuuden kriteerit täyttäisi.

Perussuomalaiset haluavat Suomen, jossa työ kannattaa ja yrittämisestä ei rangaista. Maan, jossa voi kulkea turvallisesti missä ja koska tahansa. Maan, joka ajattelee ensisijaisesti omia kansalaisiaan ja tukee tarvittaessa muita positiivisesta bruttokansantuotteestaan.

Sellaisen maan, jossa leipa↔jonoja ei tarvita, vaan ihmiset tulevat toimeen omillaan. Maan, jonka hyvinvointi on seurausta menestyvästä kansasta eikä valtion kädestä kansalaisten taskuissa. Silloin alkaa olla Perussuomalaisten tyo↔ tehty siihen malliin kuin Suomalaiset sen ansaitsevat.

Toni Virtanen

Rauman Perussuomalaiset