Pian se alkaa – tervetuloa ihana kesäloma

Ajelu kaupunkijunalla ilahduttaa lapsia ja päätepysäkillä nautitut jätskit kruunaavat reissun, toteaa kirjoittaja.
Ajelu kaupunkijunalla ilahduttaa lapsia ja päätepysäkillä nautitut jätskit kruunaavat reissun, toteaa kirjoittaja. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Koululaiset odottavat kuin kuuta nousevaa jo nurkan takana häämöttävää kesälomaa. Koulutyöt on tältä keväältä pian tehty, kiertokirjat palautellaan kouluun ja luokat siivotaan.

Kevätjuhlaesityksiä hiotaan ja kesäloman ”tee se” -listoja viimeistellään. Koululaiset ovat ansainneet kesäloman ja reput saa pian ottaa harteiltaan.

Kesäloma on parhaimmillaan akkujen latausta ja aikatauluista irroittautumista. Se on tärkeää yhdessäoloaikaa perheille. Hyvä laatuaika perheen kanssa ei aina tarkoita kalliita budjetteja ja pitkiä lomamatkoja merten taakse.

Hyvää aikaa voi viettää paljon yksinkertaisemminkin. Pieni on suurta.

Ei tarvitse stressata, jos rahat eivät riitä. Ei tarvitse harmitella, jos naapurit lähtevät taas etelään tai kaverit kiertävät kaikki Suomen kylpylät. Ihanan kesäloman voi antaa lapsilleen muullakin tapaa.

Mikä on sen ihanampaa kuin pakata eväät koriin ja uikkarit kassiin ja pyöräillä lähimpään uimarantaan.

Aurinkoinen kesäpäivä menee kuin siivillä ja lasten iloisilta kasvoilta ei voi välttyä, kun vanhemmatkin pulahtavat vesi pärskähtäen kirkuen kylmään veteen. Vesileikit ovat aina lasten mieleen.

Kierros kaupunkijunalla perheen kanssa ilahduttaa lapsia ja päätepysäkillä nautitut jätskit kruunaa varmasti reissun.

Voi myös rauhassa kävellä kaupungilla ja etsiä vaikka Pokemoneja siinä samalla. Tai nyt voisi kiivetä vaikka vesitorniin ja katsella miltä kaupunki sieltä käsin näyttää.

Oma piha on keidas. Ei sen pidemmälle ole aina pakko lähteä. Voi tehdä vaikka kukkaseppeleitä ja heitellä kärrynpyöriä ja grillata perheen kanssa.

Tai voi pystyttää vaikka teltan ja pakata eväät, kirjat ja muut tarvikkeet taskulamppuineen niin jännittävä yöseikkailu omalla takapihalla voi alkaa.

Jos ei ole omaa pihaa, voi tehdä retken vaikka lähimpään metsään tai kiivetä korkeimmalle kalliolle katselemaan merta ja juomaan termospullosta kaakaota.

Ei se niin ihmeellistä ole.

Pieni on kaunista. Tärkeintä on iloinen yhdessäolo ja hyvä mieli.

Yhdessä vietetyt hetket perheen kanssa ovat tärkeitä ilonpilkkuja elämässä.

Yhdessä pelattu krokettipeli omalla pihalla on ihan yhtä antoisaa kuin kaukorannoilla pelattu rantalentopallo.

Iloista ja hyvää kesää kaikille.

Carita Koskinen