Pitsiturnauksen sudenkuoppa

Maksa lipusta reilusti ylimääräistä, saat juoda katsomossa olutta – Rauman Lukon lätkäfestarit myydään taas loppuun. Siinä Ilta-Sanomien otsikko Pitsiturnauksesta.

Jutun raflaavaksi kärjeksi oli nostettu Kivikylän Areenan ”elämyskatsomo”, johon pääsylippu maksaa 30 euroa peruslippua enemmän. Elämyskatsomossa voi juoda alkoholia.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajalan mukaan monet katsojat maksavat lisähinnan siksi, että elämyskatsomon paikat ovat numeroituja, kun muuten Pitsiturnauksessa saa istua tai seistä missä haluaa.

Pitsiturnauksen hinnoitteluun kiinnitti aiemmin huomiota Raumam Boja. Kannattajaryhmän mukaan turnauslipun hintaa on kymmenessä vuodessa nostettu 80 prosenttia, 25 eurosta 45 euroon.

Kova nousu, kieltämättä. Muutaman euron vuosittainen korotus on kuitenkin hyvin ymmärrettävissä, koska tuote on kunnossa, kiinnostaa ja käy kaupaksi.

Äijänsuolla tämän perjantaipäivän viettää viitisentuhatta ihmistä, ja sen lisäksi monet seuraavat tapahtumaa median välityksellä.

Hyvä meininki on Pitsiturnauksen kestosuosion salaisuus. Halli täyttyy iloisista ihmisistä, jotka ovat kesävaatteissa ja monet vielä lomamoodissa. Otteluiden tuloksilla ei ole suurta merkitystä, sillä kaikki tietävät jääharjoituskauden vasta alkaneen. Liigastarttiin on vielä toista kuukautta aikaa.

Karnevaalitunnelma on Pitsiturnauksen vahvuus, mutta samalla Lukon sudenkuoppa. Harvassa ”oikeassa” ottelussa on kauden aikana yhtä paljon yleisöä, saati samanlainen tunnelma.

Lukko tiedostaa tämän. Seurayhtiö on satsannut miljoonia euroja Kivikylän Areenan kehittämiseen, jotta peli olisi parasta paikan päällä myös talvella. Kaikki matsithan televisioidaan ja radioidaan.

Halpaa huvia eivät muuten ole muutkaan viihdetapahtumat.

Yhden päivän festivaaleista Rauma Blues on Pitsiturnausta hintavampi, Rock In The City hieman edullisempi.

Teatteriliput maksavat usein 30–50 euroa. Isoissa konserteissa tiketeistä pyydetään sataakin euroa.

”Harvassa ”oikeassa” ottelussa on yhtä paljon yleisöä, saati samaa tunnelmaa.”