Pitsiturnauksessa esimakua kaudesta

Pitsiturnaus avaa perinteiseen tapaan suomalaisen jääkiekkokauden. Tänään Rauman Lukko kohtaa Äijänsuolla ainakin Porin Ässät ja turkulaisen Tuton.

Turnauksen tuloksia on turha paljon analysoida. Joukkueet ovat juuri vasta palanneet jääharjoituksiin ja kaikki seurat etsivät vielä pelaajavahvistuksia.

Sarjaottelut alkavat vasta reilun kuukauden päästä.

Liigaseuroissa uutta kautta odotetaan synkkenevistä talousnäkymistä huolimatta luottavaisin mielin.

Monet kesätapahtumat ovat olleet yleisömenestyksiä, kun ihmiset koronarajoitusten jälkeen saivat taas kokoontua sankoin joukoin.

Liigaseuroissa uskotaan, että ihmiset haluavat nähdä ihmisiä myös jäähalleissa.

Leijonien erinomainen menestys arvokisoissa näyttää hyödyttävän myös kansallista sarjaa. Tiettävästi yhteistyösopimuksia on tehty runsaasti.

Elämys on sana, joka toistuu liigaseurojen viestinnässä. Avainkysymys kuuluu, miten houkutella edullisiin tv-paketteihin ja kotisohvaan tottuneet katsojat takaisin halleihin.

Tampereen seurat Tappara ja Ilves ovat vahvoilla uuden upean areenansa ansiosta.

Areenahankkeita on muissakin kaupungeissa, mutta ihan lähivuosina ne eivät toteudu.

Raumalla Lukko hehkuttaa uudistettua hallia. Tavanomaisten kahvila- ja ravintolamuutosten lisäksi Kivikylän Areenalle asennettiin suvella samanlainen ledikaukalo kuin Tampereen uudessa hallissa on.

”Jääkiekkopelissä on paljon taukoja. Jatkossa pystymme tuottamaan katsojille entistä elämyksellisempiä kokemuksia niillä hetkillä. Pystymme tuomaan katkojen aikoja laitoihin liikkuvaa kuvaa katkoilla”, Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas perusteli miljoonasatsauksia (LS 12.2.).

Toimitusjohtaja Kunnas on tehnyt pitkän uran huippu-urheilun markkinoinnissa. Hän tietää, että peli on lopulta kuitenkin kaikkein tärkein.

Hän näkee Liigan urheilullisen tason nousevan, kun Venäjän ruplaliiga KHL:ään haluavat enää harvat länsimaiset huippupelaajat. Vaikka Sveitsin ja Ruotsin liigat ovat uutta seuraa etsiville ykkösvaihtoehdot, riittää heitä Liigaankin. Hyvä esimerkki on Lukkoon KHL:stä tullut Josh Kestner.