Pitsiturnaus on tänään vahva brändi

Ässien kapteeni Jari Korpisalo pääsi nostamaan Pitsiturnauksen knypyläpalkintoa kesällä 2004.
Ässien kapteeni Jari Korpisalo pääsi nostamaan Pitsiturnauksen knypyläpalkintoa kesällä 2004. Kuva: Arkisto Kari Mankonen

Jääkiekon Pitsiturnauksen pääsylippujen perään on viime päivinä kyselty ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Järjestävä seura Rauman Lukko ilmoitti jo maanantaina, että tapahtuma on loppuunmyyty.

Se tarkoittaa Kivikylän Areenalla nykyisin 4 500 katsojaa. Täysi tupa on melkoinen suoritus, kun aikuisten päivälipun hinta on vähintään 60 euroa.

Lopullinen yleisömäärä nousee vielä, sillä Lukko vapauttanee perjantaina myyntiin iltalippuja sijoitusotteluihin. Niin voi tehdä, koska kaikki katsojat eivät vietä Äijänsuolla koko pitkää päivää.

Lukolle turnaus on taloudellisesti tärkeä. Lipputulojen päälle kertyy puolessa vuorokaudessa aikamoinen potti oheismyynnistä.

Kyllä siellä hyvä ränttätänttä on päällä, sanoi Lukon tapahtuma- ja kehitysjohtaja Sasu Eronen kaupunkilehti Raumalaisen ennakkojutussa.

Pitsiturnauksen varma kohokohta on aamukymmenen maissa alkava Lukon ja Porin Ässien paikalliskamppailu.

Oli aikoinaan oiva veto sijoittaa päivän kiinnostavin ottelu heti aamupäivään.

Turnauksen kiinnostavuutta tänä vuonna lisää Jokerien paluu. Helsinkiläisjoukkue pelasi viimeksi Raumalla tammikuussa 2014. Sen kauden päätteeksi Jokerit siirtyi laajennettuun Venäjän kiekkoliigaan.

Jokerien KHL-seikkailu päättyi, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Venäläisten rahoittama Jokerit oli viime kauden pelaamatta.

Pitsiturnauksessa on uusi startti, uudessa kotimaisessa omistuksessa. Jokerit pelaa tulevalla kaudella Mestistä, joka on toiseksi korkein sarjataso.

Pitsiturnaus on kaikkien laji-ihmisten tuntema suomalaisen kiekkokauden avauskarnevaali. Aika hyvin harjoitusturnaukselta, jossa vasta tällä viikolla yhteistreeninsä aloittaneet joukkueet ottavat yhteen minipeleissä.

Turnausmallin Lukko kopioi Turun Palloseuran isännöimästä Säästöpankki-turnauksesta. TPS puolestaan oli lainannut idean Ruotsista.

Lukon mallissa uutta oli pelaaminen jo heinäkuussa ja viikonlopun sijaan Mustan pitsin yön perjantaina. Yhteys Pitsiviikkoon katkesi jo vuosia sitten, mutta turnaus on voimissaan.