Pohdittavaa hallituspuolueiden jäsenille


Arvoisat hallituspuolueiden edustajat, Länsi-Suomi uutisoi ministeri Mikkosen (vihr.) suulla, miten Suomi osaltaan on taas pelastamassa maapalloa.

Fossiilittoman liikenteen tiekartan ensimmäinen osa on jo omiaan kurjistamaan yksityisen ihmisen arkea, yrittäjistä puhumattakaan. Fossiilisten polttoaineiden, kuten dieselin sekä bensiinin hinnankorotusta, hallitus perustelee halulla hidastaa sekä hankaloittaa yksityisautoilua, jotta ihmiset siirtyisivät julkisiin kulkuneuvoihin.

Siis mitä? Miten hallitus voi kuvitella, että Helsingin ulkopuolella asuva ihminen voi noin vain vaihtaa julkisiin, joiden vuoroja on ennestään jo kavennettu? Mutta ei huolta, sillä ministeri Ohisalon mielestä ihmiset pääsevät, niin töihin kuin harrastuksiinkin, kun vain menee julkisella!

Dieselautoja on Suomessa 750 600 kappaletta, näillä toimilla dieselautojen jälleenmyyntiarvo laskee huomattavasti eli hallitus laskee ihmisten omaisuuden arvoa, samalla kun päivittäiset käyttökustannukset nousevat.

Tässä muutamia epäkohtia, joita mielestäni kannattaa pohtia.

1. Kompensaatiota maksetaan pienituloisille, mutta miten määritellään pienituloinen?

2. Miten kompensoidaan nykyisen autokannan arvon aleneminen eli yksityisten ihmisten omaisuuden arvon aleneminen?

3. Kun sähköautoilulla nyt Suomessa pelastetaan koko maailma, niin miten meidän oma sähköntuotanto tulee riittämään ? Luonnollisesti päästöttömällä energiantuotannolla!

4. Mitenköhän kustannetaan latausverkoston investoinnit?

5. Onkohan keskituloisilla kapitaalia vaihtaa polttomoottoriajoneuvo kalliiseen sähköautoon puhtaasti ideologisilla perusteilla?

6. Kovasti luvataan korvata ja osallistua kustannuksiin valtion osalta, onkohan hallitus keksinyt sammon sinne Helsinkiin, joka vaan tuottaa arvokkaita euroja meidän hyvinvointimme ylläpitämiseksi?

Saisinkohan näihin pohdintoihini vastauksia?

En voi välttyä ajatukselta, että onkohan se vihreä puolue, joka nykyään sanelee mitä hallitusohjelmaan kuuluu ja mitä tehdään? Muiden puolueiden ministereillä ei vaan tunnu olevan käsitystä, siitä miten kaikki tehdään, mutta tehtävä on, koska hallitusohjelmaan niin on kirjattu.

Turpeen energianpolton alasajo sekä sähköautojen jumalointi kasvattaa energiantuotannon lisäkapasiteettia. Miten se hoidetaan, kun ydinvoimaa ei vihreiden mielestä sovi lisätä, ovathan he kahtena edellisenä kautena hallituksesta ydinvoiman johdosta poistuneet. Jokohan ydinvoiman lisääminen tuntuu realistiselta vaihtoehdolta?

Tämä ei sitten ole sitä valtuustosalissa lanseerattua vaalipopulismia, vaan aitoa huolta siitä, miten me ja jälkipolvemme tulemme täällä tulevaisuudessa pärjäämään, samalla kun tuntuu, että isot maat eivät ilmastosta piittaa pätkääkään.

Tomi Vainio
Perussuomalaiset, Rauma

Lisää aiheesta

Timo Harakka: Päästökauppa varmistaa, ettei polttoaineveron korotusta tarvita