Porin superviikko on hyvä Raumallekin

Kademieli tunkee pintaan varmaankin monilla Rauman seudulla. Valtakunnan mediassa Pori on esillä aamusta iltaan. Suomi-areenalla keskustellaan tänään neljättä päivää putkeen melkein kaikista mahdollisista aiheista.

Tänään torstaina puhalletaan vauhtiin Pori Jazzin päälavan konsertit. Tämän vuoden kansainvälisiä vieraita ovat muun muassa John Legend, Emeli Sande, Lewis Capaldi ja Simply Red.

On syytä ajatella, kuinka hienoa onkaan, että Pori Jazz ja Suomi-areena ovat näin lähellä Raumaa.

Keskusteluihin, tapaamisiin ja konsertteihin voi osallistua niinkin, ettei reissuun välttämättä mene koko päivää.

Rauman seudun päättäjiä ja vaikuttajia tapaa tällä viikolla paljon Porissa.

Esimerkiksi kansanedustaja Matias Marttisella (kok.) on ohjelmassa kahdeksan keskustelua ja sovittuna useita tapaamisia. ”Kun koko Suomen poliittisen johdon huomio on Porissa, niin siitä kannattaa yrittää ottaa kaikki hyöty irti”, Marttinen sanoi Länsi-Suomelle (LS 9.7.).

Vaikea on eri mieltä olla.

Ahkeran edustamisen nimiin vannoo myös Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.).

Länsi-Suomen haastattelussa hän kannustaa raumalaispäättäjiä ja vaikuttajia lähtemään liikkeelle ja olemaan aktiivisia.

”Kaikki lähtee siitä, että me tunnemme ihmisiä ja meidät tunnetaan. Henkilökohtaista luottamusta ei mikään korvaa”, sanoo Leppikorpi.

Hän uskoo, että sillä on merkitystä suurissakin hankkeissa.

Porin superviikon jatko ei ole itsestäänselvyys.

Kahden kesän koronapaussin jälkeen vaikuttajat haluavat tavata toisiaan kasvotusten. Mutta millaisia johtopäätöksiä tehdään järjestöissä ja firmoissa ensi talvena, kun Suomi-areenan hyötyjä arvioidaan. On iso satsaus lähettää porukat viikoksi Poriin, vieläpä parhaaseen loma-aikaan.

Entä onnistuuko Pori Jazz aina vain uusiutumaan niin, että myös nuoremmat polvet haluavat Kirjurinluodolle? Musiikkitapahtumia on Suomi täynnä.

Raumalaisittain toivoo, että vastaus on kaksi kertaa kyllä.