Posti vastaa Kalevi Kaupille: Laadukas jakelu on Postille tärkeää

Kalevi Kauppi kirjoitti tällä palstalla lehdenjakelusta Raumalla. Ymmärrämme hyvin harmin, minkä myöhässä jaettu sanomalehti aiheuttaa lehden lukijalle.

Valitettavasti maanantain lehtikimppu 25.1. saapui jakeluumme myöhässä, mikä viivästytti Helsingin Sanomien jakelua.

Jokainen lähetys on meille Postissa tärkeä ja jokainen yksittäinen viive on harmittava asia. Me Postissa teemme kaikkemme hyvän laadun ylläpitämiseksi. Seuraamme postinjakelumme onnistumista päivittäin ja haluamme tarjota hyvät ja luotettavat jakelupalvelut kaikille asiakkaillemme.

Kauppi mainitsi kirjoituksessaan myös jakelupäivien vähentämisen. Siirtyminen kevennettyyn jakeluun tiistain ja perjantain osalta johtuu lähetysmäärien vähenemisestä. Kotitalous saa nykyisin vain 3,5 osoitteellista lähetystä viikossa. Kirjemäärästä on hävinnyt 2000-luvulla sähköisen viestinnän myötä yli 60 prosenttia.

Koronapandemia on lisäksi kiihdyttänyt voimakkaasti erityisesti kirjeiden määrän vähenemistä. On hyvä muistaa, että Posti toimii täysin ilman julkista tukea. Postinjakelun rytmittäminen postimäärien mukaan on yksi keino, jolla pyrimme pitämään toimintamme kannattavana. Näin pystymme pitämään huolta kansalaisten ja yritysten postipalvelujen jatkuvuudesta.

Jaakko Yli-Rajala

palvelupäällikkö, Posti Oy