Pride-kulkueen kääntöpuoli - "tästä ei muu yhteiskunta paljon hyödy"

Helsingin Pride-kulkueeseen liittyy paljon nuorta väkeä ja joukko sen kun kasvaa vuosi vuodelta. Ja tämä on vaan pääasiassa Helsingistä ja lähialueilta.

Onko meillä saman henkistä joukkoa muuallakin maassamme? Arvattavasti, mutta ne kaikki eivät marssi kulkueissa.

Ilmeisesti sitä on ja samaan aikaan maassamme pohditaan syitä syviä alhaisen syntyvyyden suhteen maassamme? Kumpuaako se osittain Pride-lmiöstä? Eiväthän nämät piirit ole lisäämässä maame syntyvyyttä, vaan heillä on kokonaan toiset periaatteet ja ihanteet.

Kun nämät parhaassa lastenhankinta iässä olevat nuoret ovat keskittyneet vaan omaan ihannemaailmaansa, tästä ei muu yhdyskunta paljon hyödy. Heiltä jää tekemättä se tärkein, eli yhteiskunnan jatkuminen ja pystyssä pitämisen laiminlyönti.

Tämä liike kuitenkin lisääntyy vuosi vuodelta ja samalla Suomen kantaväestön syntyvyys laskee samaan tahtiin. Meidän onneksi tänne on tullut ja tulee ehkä jatkossakin ihmisiä, jotka eivät alunperin tiedä Pride-liikkeistä vielä mitään.

Heidän harteillaan on tämän vanhenevan ja vähitellen hiipuvän maamme - eli Suomen - edelleen asuttuna pitäminen. Tällä vauhdilla se hiipuu ja hiljenee meistä kantaväestöstä - ja PRIDE - kulkueet ovat yksi tämän ilmiön kiihdyttäjiä.

Rauno Jokiniemi