Puhutaan nuorison hyvinvoinnista

Viime syyskuussa Rauman silakkamarkkinoilla vasemmistoliiton kunnallisjärjestömme toteutti kuntalaiskyselyn aiheista, joista toivottaisiin keskusteltavan Kitukrännin parlamentissa.

Nuorten hyvinvointi, oikeastaan pahoinvointi, nousi vastausten perusteella kuntalaisten ykköshuolenaiheeksi. Tämän aihepiirin ympärille olemme rakentaneet kaikille avoimen keskustelutapahtuman, Kitukrännin parlamentin 21.1. klo 14 alkaen Vanhalla kansalaisopistolla Raumalla.

Tapahtumassa alustaa köyhyystutkija, dosentti Anna- Maria Isola, joka on mukana Turun yliopiston tutkimuskokonaisuudessa Lasten ja nuorten arjen kokemukset köyhyydestä ja huono-osaisuudesta.

Lapset ja nuoret ovat yhteiskuntamme peili. Huoli nuorten voinnista on aiheellinen ja varsin ajankohtainen, etenkin nyt, kun olemme kokeneet isoja, globaaleja kriisejä. Kuka kannattelee nuoria, jos aikuistenkin kriisinsietokyky on vaakalaudalla.

Ei vain syrjäytyneisyyttä, rikoksia, huumeita ja mielenterveysongelmia vaan kaikkea muutakin – osa nuorista huutaa ja riehuu, osa makaa kotona lamaantuneena. Minkälaisilla toimenpiteillä voisimme tukea lapsia, nuoria ja perheitä, entä ennaltaehkäistä ongelmia?

Keskustelemassa ovat Mika Aho, aluevaltuutettu, hoito- ja kasvatustyönohjaaja lastensuojelusta, Lotta Hatakka, kaupunginvaltuutettu ja nuorisopastori sekä allekirjoittanut.

Sanna Nylander

neurokirjon suurperheen äiti