Rauma hyötyy, jos välit Poriin tiivistyvät

Rauman ja Porin kaupunginjohtajat innostuivat heti ensimmäisellä virkatapaamisellaan haastamaan koko maakuntaa.

Ideana on, että Satakunta tarvitsee oman strategiansa koronan jälkeiseen aikaan.

Luukkoset, Johanna ja Aino-Maija, nimesivät aloitteensa Satakunnan korona-exitiksi ja julkistivat asian sosiaalisen median kanavillaan.

Ei huono avaus. Satakunta toden totta tarvitsee kaiken parhaan viisauden saman pöydän ääreen, jotta elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä edistetään.

Haasteen saivat maakuntaliitto, yrittäjät, kauppakamari, oppilaitokset, poliittiset piirit sekä maakunnan kansanedustajat.

Toki on hyvä huomata, että Satakunnassa itse asiassa tehdään jo kaupunginjohtajien peräänkuuluttamaa koronasta selviytymistyötä.

Maakuntaliitto Satakuntaliitto perusti jo kesäkuussa Kasvun mahdollisuus -työryhmän, jossa ovat mukana kaikki kaupunginjohtajien mainitsemat tahot.

Ryhmä sai tehtäväkseen tarkastella Satakunnan koronapandemiasta selviytymistä. Ensimmäistä raporttia odotellaan jo syksyn mittaan.

Kokonaisesitys Satakunnan tavoitteista ja toimenpiteistä koronan jälkeisessä ajassa valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Yhteistyö koronan suhteen on siis jo käynnissä, mutta toisaalta kaupunginjohtajien asialle antama julkisuus tuskin on haitaksi.

Rauman kannalta on joka tapauksessa lupaava alku, että maakunnan ykköskaupungin ja kakkoskaupungin johdossa synkkaa.

Rauman edellisen kaupunginjohtajan aikana vastaavan yhteistyön kanssa oli hieman hiljaisempaa. Toki ei ollut koronaakaan.

Yhtä kaikki, tiiviit naapurivälit kaupunkien virkajohtajien kesken eivät varmasti ainakaan heikennä Rauman asemaa.

Kaikessa yhteistyössä on aina toki vaarana, ettei se johda muuhun kuin ylettömään kahvinjuontiin. Silti välien tiivistäminen kannattaa.

Isomman vetoavusta on aina hyötyä, oli kyse sitten henkilöjunaliikenteen palauttamisesta, valtatie 8 parannushankkeista tai muista Raumalle tärkeistä sydämenasioista.