Rauma tarvitsee uusia asuntoja ja palveluja

Kauppakeskushanke ja alueen kerrostalot ovat jatkoa Rauman keskustan kehittämiselle, mikä tukee merkittävästi Rauman elinvoimaisuutta, kasvua ja kilpailukykyä. Rauma ei menesty tukeutumalla aina vaan Vanhan Rauman vetovoimaan.

Tarvitaan uusia asuntoja, palveluita ja työpaikkoja. Kauppakeskushanke tuo näitä kaikkia ts. kaupungin pitäisi myös kasvaa ja kehittyä, mikä turvaa myös Vanhan Rauman näivettymiseltä.

Kauppakeskuksen sijainti on erinomainen. Kauppakeskus tulee niin sopivan lähelle vanhaa Raumaa, että se tukee myös vanhan Rauman liikkeitä ja päinvastoin.

Kyllä vanhan Rauman liikkeet hakevat muotonsa. Erikoisliikkeet ja ravintolat sopivat sinne parhaiten. Monet Vanhan Rauman liikkeet ovat alun perin olleet asuntoja, eli niitä voitaisiin palautta alkuperäiseen tarkoitukseen.

Kauppakeskus-keskustelussa tulisi nähdä Vanhaa Raumaa isompi kuva, eikä vain uhkakuvia Vanhalle Raumalle. Tässä kuvassa pitäisi nähdä Rauman seudun kilpailukyky ja elinvoimaisuus.

Rauman sijainti Porin ja Turun välissä on monella tavalla haastava ja tässä kilpailussa Rauma ei saisi jäädä Porin ja Turun jalkoihin.

Markku Ollila

LJK