Raumalla on monta aihetta juhlaan

Rauma ja raumalaiset ovat viime päivinä saaneet taas monia syitä juhlia.

Vanha Rauma on yksi vuoden parhaista kotimaisista vierailukohteista. Perjantaina Suomen matkailualan liiton Finnish Travel -gaalassa Helsingissä yleisöäänestyksen voitto meni Kolin kasallispuistolle. Rauman maailmanperintökohde ylsi kuitenkin kärkiviisikkoon.

Palkinnosta kisasivat lisäksi Ateneumin taidemuseo, Bengtskärin majakkasaari ja Vanha Porvoo.

Torstaina juhlan aihetta oli Rauman kaupungintalolla, kun kaupunki pokkasi kansainvälisen Facilitation Impact Awards -palkinnon kaupunkistrategiansa osallistamistyöstä.

Palkinto tuli ihmisten ja kumppaneiden kuuntelemisesta ja mukaan otosta strategian suunnittelussa. Kilpailun finaaliin pääsi 12 työtä, ja niistä kaksi oli Euroopasta.

Rauma on ensimmäinen FIA-palkinnon saanut kaupunki.

Raumalainen fitness-urheilija Eevi Seikkula otti viime viikolla kaksi mestaruutta ja kaksi hopeasijaa lajin maailmanmestaruuskilpailuissa Espanjan Santa Susannassa. Hän osallistui kahteen lajiin sekä yleisessä sarjassa että junioreissa.

Maailmanmestaruus tuli artistic fitnessin alle 168 sentin sarjassa sekä siihen päälle kaikkien pituussarjojen yleismestaruus.

Palkinnot ja urheiluvoitot ovat ennen kaikkea tunnustuksia tekijöille itselleen. Mutta voittajien kanssa voivat iloita myös kaikki kaupunkilaiset.

Se, että Rauma ja raumalaiset menestyvät Suomessa ja maailmalla, osoittaa, että Raumalla tehdään monia asioita varsin oikein ja hyvin.

Elävästä kaupungista ponnistaa menestyviä ihmisiä.

Arkisen aherruksen keskellä kannattaa kotikaupungin menestyksestä ottaa kaikki mahdollinen ilo irti. Kun pimeässä ja koleassa marraskuussa tarpoo kaupungin katuja, voi itselleen muistuttaa, että Rauma on voittajien kaupunki.