Rauman paperiduunarit ensimmäiset Rinteen ilmastopolitiikan uhrit

UPM on sulkemassa paperikoneen Rauman tehtaalta kuluvan vuoden loppuun mennessä. Yhtiö perustelee päätöstä heikolla kustannustehokkuudella, kun kuljetuskustannukset ovat yhä kasvamassa ja energian hintaan liittyy epävarmuutta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää päätöstä merkkinä Suomen liian kireästä ilmastopolitiikasta.

Metsäteollisuus on Suomen viennin selkäranka. Itseään työväenpuolueeksi väittävillä sosiaalidemokraateilla ja pääministeri Rinteellä on nyt näytön paikka. Ohjaako hallitusta ilmastohöttö, vai suomalaisen työntekijän asia?

Suomessa ympäristöasiat on hoidettu hyvin ja että teollisuuden pitäminen maassa on suorastaan ekoteko. Työpaikat siirtyvät muun muassa ympäristöverojen korotusten myötä halpamaihin, joissa ympäristöstä tai työntekijästä ei välitetä.

Suomessa teollisuuden kilpailukyky on muihin maihin verrattuna jo nyt todella heikko. Vastakkainasettelun aika ei ole ohi, sillä työpaikat voivat olla joko Suomessa tai sitten jossain muualla. Perussuomalaisten linja on selvä – kaikki voitava on tehtävä, jotta työpaikat pysyvät Suomessa.

Suomen tulee EU-puheenjohtajakautena varmistaa, että Suomen asema harvaan asuttuna maana ymmärretään. 

EU ei saa viedä meiltä mahdollisuutta hyödyntää metsävarojamme, vaan sen tulee tukea viennillemme elintärkeitä väyläyhteyksiä sekä tiehankkeita.

Aikooko hallitus pitää teollisuuden kilpailukykyisenä ja hylätä ajatukset sitä rankaisevista ympäristöveroista? Tähän kysymykseen haluaisin vastauksen pääministeriltä.

Jan Mäkelä

perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja