Rekrytoin itselleni kansanedustajaa

Olen menettänyt lapsenuskoni nykyisiin eduskuntapuolueisiin, toivottavasti en lopullisesti. Mokailtu on suurissa puolueissa, kasvavissa puolueissa ja jopa takiaispuolueissa.

Oma apu lienee taas kerran se paras apu, siispä esitän kutsuhuutoni kandidaateille.

Mikäli tietty määrä omista visioistani kansan pelastukseksi osuu näkemykseesi soveltuvaksi, nostan peukkuni sinulle ja juuri sinulle. Voit olla eriävää mieltäkin, mutta varo, minä isken takaisin.

Maapallon ilmastoon eksyneiden kasvihuonekaasujen aiheuttama epästabiili ilmasto on tämän ajan ykkösasia. Piirrän itselleni kuvan, jossa on 4 sisäkkäistä ympyrää teksteillä Minä, Rauma, Suomi, Maailma.

Jokaisella ympyrällä on omat velvollisuutensa, omat tarpeensa ja omat mahdollisuutensa 1.5 Celsiuksen tasolla pysymiseen.
 

Minä ympyrä on keskeisin ympyrä ja sillä osastolla meillä itse kullakin on kaikkein suurin valta omien ilmastotekojen toteuttamiseen. Aloitetaan pienillä muutoksilla, jotka eivät maksa mitään, vaan voivat jopa olla tuottavia. Malleja löytyy kaikissa medioissa, eikä niitä ole kielletty työstämästä lisää omassa päässä. Sinulla ja myös minulla on pyhä velvollisuus etsiä nuo mahdollisuudet. Omasta ympyrästä voi myös tökkiä sitä seuraavaa, ympyrää ja miksei myös kahta sitä seuraavaa.

Kotipaikkakuntamme, Rauma on jo lähtenyt virkamiehineen ja valtuuttamiemme voimalla liikkeelle. Vauhti tuntuu melko sopivalta. Ei mennä ylinopeudella, eikä matelemalla. Katsellaan, kuunnellaan ja kehitetään omia ratkaisuja, kunnes on aika iskeä isoon kalaan kiinni.
 

Kotomaamme kohdalla on tapahtumassa virheitä. Kaikki vallassa olevat ja valtaan pyrkivät ovat vaalisoitimella. Pelätään äänestäjiä, eikä uskalleta tuoda asioita oikealla nimellä ja oikeassa skaalassa esille. Missään nimessä pikkuisen Suomemme ei ole syytä esittäytyä keihäänkärkenä muun maailman isojen ratkaisuiden etunenässä. Muu maailma ei omi meidän mallejamme, vaan meidän pitää olla tarkkana ja sisäistää se oikea hetki omiin valintoihimme.

Ellei koko maailmaa ryhdy 1.5 C:n taakse, on kaikki muu lähes turhaa tohinaa. Maailman nuoret ovat jo heränneet. Nyt on syytä aikuistenkin herätä, niin varakkaiden, kuin vähävaraistenkin. On otettava kovat otteet niitä kohtaan, jotka eivät mammonan metsästyksessään ole ymmärtävinään Telluksemme kykyä kantaa ihmiskuntaa hartioillaan.

Kansakuntamme talouteen olen löytänyt mieleiseni ratkaisumallin, joka ei kikytä, eikä kyykytä ketään. Se on duunariosakkuus. Duunarilla tarkoitan kaikkia yksilöitä, jotka ovat jonkun yrityksen, yhteisön, tai toisen henkilön palkkaamia. Lattiatasolta välikerrokseen ja aina sinne isoon kulmahuoneeseen asti.

Osakkuus merkitsee yrityksen uusomistajuuden hankintaa, tullen samalla työasemansa omistajaksi. Duunariosakkuus vaatii oman lakinsa koskien mm. erityistä alhaisempaa verokantaa syntyvistä pääomatuloista. Pääomatulojen lisäksi ansioon liittyy palkkatulo. Kun antaumuksella mietitte tätä, niin tulokseksi saatte winwin tilanteen. Ehkä tämä pätkästory ei saa kaikkia ilosta kiljahtamaan, mutta tällä hetkellä ei meillä Suomessa yksinkertaisesti ole muutakaan mahdollisuutta. Yhteisöllisyys on ainoa todellinen mahdollisuus ja sampo meille.

Sote meni jo, mutta kansan hyvinvointipuute- ja tarve säilyi lähes muuttumattomana. Seuraavan rynnistyksen pitää lähteä liikkeelle kysymyksellä:

” Mistä se potilas/ asiakasvirta tulee ja miksi se tulee”. Kun se oivalletaan, tehdään todellinen reformi sen virran taltuttamiseen.
Maakunnat voisivat sinänsä toteuttaa oman hallintomallinsa, mutta se edellyttää verotusoikeutta maakunnille ja lisäksi kansaneduslaitoksen pääluvun vähentämisen 100 henkilöön ja tietenkin avustajien määrää suhteessa alas.

Maakunnat voitaisiin korvata myös lääneillä, mikäli näin voidaan luoda tehokkaampia yksiköitä. Taitaisi sopia Raumallekin paremmin, kuin o`sata.

Tähän piirtäisin 5 sisäkkäistä ympyrää, joilla korvattaisiin kuopatun soten yksi ympyrä. Viiden ympyrän välille tulee asiakas/ potilasvirtoja. Niitä sortaten löytyy se perusta, josta kansakin tykkää. Yhdestä ympyrästä löytyy rahapussi, jota sote ei kyennyt käsittelemään julkaisukelpoiseksi.

Sosiaaliturva liittyy osittain edelliseenkin, mutta se on myös osa muuta yhteiskunnallista tointa. Sosiaaliturvan pitää olla vastikkeellista, joskin uudella tavalla ymmärtäen. Sosiaaliturva toimii vakuutuksenomaisesti, niin että kaikilla vakuutuksen piiriin kuuluvilla on oma osionsa, josta selviää kaikki vakuutukseen liittyvät tapahtumat .Kansalainen on koko elinkaarensa aikansa vakuutuksen piirissä. Vakuutuksen oman osuuteen kertyy heti alusta lapsilisästä määriteltävä osuus. Kaikista tuloista kansalainen kerryttää omaa lakimääräistä osuuttaan. Julkinen valta siirtää verotuloista aina tarpeellisen määrän euroja vakuutuksen yhteiseen pääomaan.

Kertynyttä pääomaa ei pidetä seisovassa vedessä, vaan se rahastoidaan ja laitetaan tuottamaan. Kun kansalainen elonkiertonsa aikana tarvitsee taloudellista tukea, on mahdollista nostaa sitä omasta osuudestaan, tai sitten tilanneratkaisun mukaan yhteisestä potista. Viimeinen vakuutusjakso on vakuutukseen kertyneen eläkkeen kuluttaminen viimeiseen senttiin asti.

Pakolaistilanne kiinnostaa koko kansaa. Kannattaa miettiä miksi kansainvaellukset ovat syntyneet ja keiden toimesta. Syyt pakolaisuuteen ovat yksinomaan joidenkin mammonanhaluisten oman navan tukeminen. Toinen merkittävä syy on kolonialististen valtioiden suuret kahminnat Afrikan maaperän rikkauksista ja jopa maanosan ihmisten orjuuttaminen.

Kaukaista historiaa, mutta myös tätä päivää. Nuo kolonialistit pitäisi velvoittaa kustantamaan kaikki pakolaisuuteen liittyvät kulut. Meillä ei ole ollut juuri häiveenkään vertaa vaikutusta menneessä pakolaisvirrassa, eikä tulevassakaan pakolaisvirrassa, joten miksi meidän pitää olla maksumiehinä.

Ellei YK-järjestelmää modernisoida runsaalla kädellä, niin kus…, siis liemessä ollaan.

Suomen puolustusdoktriini. Ellei mikään edellisistä kohdista herättänyt ehdokkaita, niin tämä on varma tärppi.
Olen vannoutunut 64…100 hävittäjän vastustaja, nojautuen niihin tietoihin, mitä julkisuudesta on löytyvissä. Kenraalit ja ao. ministeri ovat siinä luulossa, että rahaa sataa 10…20 M€, kuin mannaa taivaasta.

Merivoimat pitää tietenkin olla, mielellään vaikka 4 korvetilla vahvistettuna.

Tärkein elementti doktriinissa on kuitenkin kansan puolustustahto ja kuntoisuuden osoitus jokaiseen ilmansuuntaan.

Hävittäjiä, tai niiden rahoitusta voimme kuitenkin avosylin ottaa vastaan EU:lta ja Ruotsilta. Mehän olemme se rajavaltio, joka estää kasakoiden ryntäyksen Ruotsiin ja muuhun Eurooppaan. Senhän tiesi jo Kustaa II Adolf aikoinaan turvatessaan valtakuntaansa hakkapeliittojen avustamana.

Kunhan ulkopolitiikkaa hoidetaan tolkun lailla, niin ei tässä ole mitään hätää edes kasakoiden kanssa.

Maatalous pitää keksiä osittain uudelleen. Pientiloja pitää saada syntymään ja verkostoitumaan, ellei joka niemeen ja notkelmaan, niin kuitenkin laajalti Suomen niemelle.

Tilojen pitäisi olla uusvanhoja. Haetaan kalenterista vuoden 1950 maatalouden menetelmät ja tuotantomallit, on sitten tavoitteena kotieläintuotanto, tai muu maatalouden osio. Hevosilla mennään, mutta näkyvissä on se kotimainen, punainen piikkilangan kiristäjä. Tappuria polkee kuulamoottori ja kanaa polkee kukko.

Siitä syntyy valtakunnan kattava kriisiajan ravintopankki. Samalla säilyy myös perinneviljojen ja perinne-eläinten kanta elävänä, eikä ainoastaan säilöttynä tuottamattomaksi norjalaiseen kellariin.

Talous turvataan osuuskuntahenkisellä turismilla. Sekä ulkomaiset, että kotimaiset liikkuvat ja ajattelevat turistit voivat lunastaa tilojen osuuksia ja osallistua tiloilla vaikka lampaitten ja sikojen paimennukseen. Tuotteet viedään käsistä joko osuusomistajien ”itetuotteina” oman tilan pakkauksissa, tai kaupataan verkoston kautta ympäri Tellusta.

Nuo edellä olevat osiot ovat vain pintaraapaisuja, mutta niiden taustalta löytyy yhtä korkeat kasat A4 paperia, kuin soteottelijoillakin nähtiin pöytien koristeena.

En kuitenkaan usko, että kandidaateistamme kukaan uskaltaa näihin koskea edes pitkällä ryhmysauvalla. Vai löytyisikö kuitenkin joltakin ehdokkaalta se pieni ritari Rohkea sieltä nahkapussin sisältä.

Hannu Valtonen

auktorisoitu saaristolaivuri