Sähköautot, ei kiitos

Eduskunta on todellakin nousemassa Suomen sähköautomarkkinoilla perse edellä puuhun. Hybridit on Suomen vaihtoehto ja kaasu- ja hiililaitosten alasajo.

Mikäli sähköautoja palveleva ympäristö halutaan rakentaa, niin se voi olla pelkästään helsinkiläisille tarkoitettu vaihtoehto, jos pystyvä varmasti toimivan latausjärjestelmän alueelleen ja kiinteistöihinsä rakentamaan.

Ulkopuolella asuville sähköautoilijoille ja heitä palveleville se voisi olla osittain tuettu omakustannus vaihtoehto, kunhan kiinteistöjen omistajat ja kauppaliikkeet ovat selvittäneen kestääkö heidän rakennustensa sähköverkko, sen sähkönsyöttöjärjestelmä sekä koko alueen sähköverkko satunnaisesti tapahtuvan latauspistokkeiden jatkuvan yhteiskäytön. Tulipaloja tämä runsas sähkölaitevirittely toisi myös mukanaan.

Vaikka kaikki edellä mainittu olisikin saatu rakennettua ja käyttöönotettua, niin näitä sähköautoja, varsinkin talviaikaan, tulee Suomessa näkymää teiden varsilla liikennettä häiritsemässä, akkujen tyhjennyttyä. No, onhan siinä hinauspalvelulle töitä, jos eivät satu olemaan sähköautolla liikkeellä. Meille matkamiehille se ei ainakaan vielä tulisi mieleenkään.

Hybridi se voisi olla!