Sähköpyörät Rauman kaupungin työsuhde-eduksi

Länsi-Suomen artikkelissa kerrottiin mahdollisuudesta verovapaaseen sähköpyörään työsuhde-etuna. Hallituksen budjettiriihen mukaan työsuhdepyörä on verovapaata 1200 euroon asti vuosittain. Verovapaasti voi saada jopa 3600 euron polkupyörän.

Verohelpotuksen tarkoituksena on vähentää päästöjä. Liikenneviraston tutkimuksen mukaan jopa 40 % autoilla ajetuista matkoista on alle 5 km:n mittaisia (vuoden 2016 tiedot). Autoilla ajetaan normaalisti siis matkoja, jotka helposti voisi ajaa myös polkupyörällä.

Jos työnantajat mahdollistaisivat sähköpolkupyörä työsuhde-edun käytön, vähenisivät autojen tuottamat päästöt selvästi. Työsuhdepyöräedun hyviä puolia on myös se, että pyörää on lupa käyttää työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla. Ja jos työntekijä ei halua sähköavusteista polkupyörää , voi työsuhde-etua käyttää myös muihin polkupyörämalleihin.

Meille kokoomuslaisille on tärkeää, että Rauma olisi houkutteleva kaupunki. Sähköpyörä työsuhde-etuna lisäisi varmasti kaupungin houkuttavuutta työnantajana. Kaupunki on sopivan pieni ja palvelut ovat lähellä, joten Rauma olisi todella hyvä ja toimiva pyöräilykaupunki. Pyöräily lisää myös mahdollisuutta omaehtoisen toimintakyvyn ylläpitoon sekä lisää hyvinvointia.

Myös vihreät arvot ovat osa Kokoomusta. Työsuhdepolkupyörä tukisi tavoitettamme lisätä hiilineutraalien kulkupelien käyttöä kaupungissa.

Ehdotukseni onkin, että Rauman kaupunki olisi esimerkkinä muille kaupungissa toimiville yrityksille ja mahdollistaisi tämän veroedun työntekijöilleen. Tämä työsuhde-etu auttaisi myös vähentämään kaupungin kasvihuonepäästöjä, sillä onhan Rauman kaupunki mukana HINKU-hankkeessa. HINKU-hankkeen tavoitteenahan on vähentää kasvihuonepäästöjä 80 % vuoteen 2030 mennessä.

Mila Kotilainen

kuntavaaliehdokas (kok.), Rauma

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Näin polkaiset vauhtia sähköpyöräilyyn uudella työsuhde-edulla – mahdollisuus saada käyttöön jopa 6 000 euron pyörä verovapaasti jakamalla hinta viidelle vuodelle