Saisimmeko palvelua?

Nyt on tapahtunut se, mikä pakostakin oli tulossa: vauhti on pysähtynyt. Monet kaupunkilaiset istuvat kotona ihmetellen maailman menoa.

Annankin kauppaliikkeille ilmaisen vinkin. Järjestäkää kotiinkuljetuspalvelu. Se olisi kilpailuetu. Sellainen on monissa kaupungeissa, esimerkiksi Raisiossa.

Kotiinkuljetus helpottaisi paitsi vaikeasti kulkevien vanhusten, myös niiden äitien elämää, jotka raahautuvat lapset jaloissaan ostamaan maitolitrojaan.

Eikö muuten kannattaisi muistaa kuivamaito? Miksi kantaa vettä kaupasta, kun sitä tulee hanastakin. Maitojauhetta voi käyttää moneen tarkoitukseen.

Kyllähän Raumallakin marketit keräävät tavaroita, mutta ne on itse noudettava. Autottomalle ja huonosti kävelevälle se on hankalaa. Eipä keskustan tuntumassa autoa muuhun juuri tarvitsekaan. Säästyisi luontoa ja vähän muutakin.

Näin tosin palattaisiin vanhaan käytäntöön, jota ennen esiintyi monella pikkupaikkakunnallakin. Mutta mitä pahaa on vanhassa – oli puhtaampi ilma, rauhallisempia ihmisiä ja vähemmän median tuomaa loiskiehuntaa ja turhaa kulutusta.

En nyt puhu kivikaudesta, mutta hiukan taaksepäin voitaisiin mennä.

Leena Niemi