Salonen vastaa: Arvostan kuntatyöntekijöitä paljon

Arvon Jaana Sundell, Outi Tenlen ja Sirkka-Liisa Juhola.

En mielestäni ole esittänyt koko lisän poistamista, vaan kunnanhallituksen päätöksen mukaista 3% leikkausta esimerkiksi tuohon kuntalisään, se kai lienee teknisesti mahdollista toteuttaa YT-toimien kautta ja tuskin vie kenenkään taloutta perikatoon? Veroprosentin nosto vaikuttaa myöskin nettotuloja pienentävästi, kuten myös maksujen nostaminen, nämä vaikuttavat kaikkiin Eurajoella asuviin kuntalaisiin, myös kunnan työntekijöihin.

Kunnan työntekijät ovat töissä kuntalaisia varten ja mielestäni jos kunnan etu sitä vaatii, pitää saavutettuihin etuuksiinkin pystyä neuvottelemaan leikkauksia, varsinkin ja jos vaakakupissa on työntekijöiden vähentäminen tai irtisanomiset.

Minä ja Perussuomalaiset emme ole valmiita leikkaamaan peruspalveluista, kuten esimerkiksi kyläkouluista ja terveydenhuollosta. Korostin aiemmassa kirjoituksessani työntekijöiden vastuuta kustannusten vähentämisestä, varmasti löytyy pieniä asioita jokaisen työstä, mistä voisi vähän säästää ja näin vähentää oman sektorinsa käyttötalouden kustannuksia järkevästi. Päättäjillä ei näitä tietoja ole käytettävissään, vaan päätökset pitää tehdä pääasiassa johtavien viranhaltijoiden esittelystä, jolloin nämä tiedon muruset ja pienet järkevät säästämisen kohteet on usein jo poistettu listoilta.

Toivon suuresti, että tästä keskustelunavauksesta on jotakin hyötyä, kun tavoitteena on pitää Eurajoki seutumme parhaana paikkana asua ja elää.

Tomi Salonen

Kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen, Eurajoen ja Luvian Perussuomalaiset.

Lisää aiheesta

Salonen kaataa kylmää vettä Eurajoen kunnan työntekijöiden niskaan

Eurajoella on aika herätä todellisuuteen