Selvää suomea

Valtuusto hyväksyi maanantaina Rauman strategian. Kaikki ryhmät kannattivat laadittua esitystä ja valtuuttivat kaupunginhallituksen tekemään julkaisun kieli- ja ulkoasuun tarpeellisia tarkennuksia.

Vasemmistoryhmän puheenvuorossa Lotta Hatakka ehdotti myös selkokielisen version laatimista. Sellaisen tarpeellisuutta voisi kuvittaa vaikkapa seuraavilla poiminnoilla:

Hallintoslangia:

.Käytämme aktiivisesti elinkeinopoliittisia työkaluja. Tavoittelemme Raumalle monipuolisempaa yrityskantaa, uusia toimialoja ja palveluammatteja. Tehostamme tuloksellista yhteistyötä ja edunvalvontaamme. Hyödynnämme kansainvälisyyden mahdollisuuksia..

Selkosuomea:

.Raumalle saadaan uusia, monenlaisia yrityksiä. Se onnistuu yhteistyöllä, myös kansainvälisellä..

Hallintoslangia:

.Kaupunki tukee asukkaita hyvinvoinnin edistämisessä ja osallistaa palvelujen kehittämiseen ja ympäristöstä huolehtimiseen. Vahvistamme yhteisöllisyyttä ja Rauma-henkeä sekä suvaitsevaa ilmapiiriä..

Selkosuomea:

.Kaupunki auttaa asukkaita huolehtimaan ympäristöstä ja hyvinvoinnista. Suvaitsevuus on tärkeää!.

Hallintoslangia:

.Edistämme positiivista mielikuvaa ja keskustelua Raumasta ja valitsemme siihen kohderyhmät parhaiten tavoittavat kanavat, keinot ja välineet. Markkinoinnissa huomioimme erityisesti nuoret aikuiset ja lapsiperheet..

Selkosuomea:

.Kaikkialla kerrotaan Rauman parhaista puolista. Kaupunkia mainostetaan varsinkin nuorille ja lapsiperheille..

Tuomo Grundström