Sinä terveydenhuoltohenkilökunnan työntekoa arvosteleva

Kahvi-ja ruokatauot kuuluvat hoitajankin työaikaan, mutta on päiviä, että ehdit juuri ja juuri syömään lounaasi iltapäivällä, kahvitauko aamupäivällä on jäänyt kokonaan pitämättä.

Oletko huomannut ajatella, että puhelin, jota se hoitaja mielestäsi yliaikaisesti tsekkaa, on työpuhelin, johon pitää vastata sen ruokatauon aikanakin tai katsoa saapuneet viestit.

Hoitaja on suurimman osan työpäivästään omassa työhuoneessaan ja tauolla on ainut mahdollisuus hoitaa työasioita sen toisen hoitajan tai lääkärin kanssa, esimerkiksi konsultointiasiat. Koska teemme työtämme työhuoneissamme, meitä ei silloin muualla näy eli odotusaula saattaa olla joskus tyhjäkin.

Ja senkin voin kokemuksesta sanoa, että hyvin usein se kahdeksan tunnin työaika ei riitä, vaan ylitöitä kertyy. En osaa sanoa, perustuuko kannanottosi vain kertakäyntiin, yhden tietyn osaston toimintaan vai miten olet päätynyt tuohon arviointiisi. Mutta sen tiedän pitkän hoitotyöni kokemuksella, että palvelualaa se terveydenhuoltokin on. Töitä tehdään täydellä sydämellä ja positiivisella asenteella, jokainen omalla persoonallaan ja yhteistyössä potilaiden kanssa.

Seurataankohan muiden alojen taukoja ja tauolla tekemisiä yhtä tarkasti kuin terveydenhuoltoalan? Ei, mikäli seuraa tekstaripalstojen kommentteja.

Ihmisiä hoitajat ja lääkäritkin ovat