Sotarikolliset ulos olympialaisista vaikka boikotin avulla

Kansainvälinen olympiakomitea KOK pitää yhä ovea raollaan venäläisille ja valkovenäläisille urheilijoille 2024 Pariisin olympialaisiin, vaikka Venäjä on, osittain Valko-Venäjän avustuksella, jo toista vuotta murhannut, raiskannut ja kiduttanut ukrainalaisia ja tuhonnut Ukrainan infrastruktuuria helmikuussa 2022 aloittamansa hyökkäyssodan aikana.

KOK suosittelee kansainvälisille lajiliitoille yksittäisten venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden kilpailuoikeuksien palauttamista ilman maatunnuksia, lippua ja kansallishymiä, jos nämä urheilijat eivät tue Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan.

KOK perustelee suositustaan Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden vapauttamiselle pannasta näiden maiden urheilijoiden ihmisoikeuksilla.

Tehdessään näin KOK kääntää irvokkaasti selkänsä ukrainalaisten ihmisoikeuksille.

Miksi KOK toimii näin? Syitä on kaksi: raha ja KOK:n saksalainen puheenjohtaja Thomas Bach.

KOK on yhtä korruptoitunut kuin Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA, eikä KOK:ssa ole koskaan käännetty selkää Venäjältä tuleville ruskeille kirjekuorille.

KOK:n hallitusta johtava Bach on Venäjän presidentin Vladimir Putinin sylipuudeli, jonka häntä heiluu Putinin toivomusten mukaan.

Bachia ei häiritse se, että Putinista, sotarikollisesta, on annettu kansainvälinen pidätysmääräys. Bach harppaa Putinin käskystä ketterästi ukrainalaisten ruumiskasojen yli tuntematta pienintäkään tunnontuskaa.

KOK:n hallitus ei vielä ottanut kantaa siihen, voivatko venäläiset ja valkovenäläiset kilpailla 2024 kesä- ja 2026 talvikisoissa. Ovi jätettiin raolleen.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden ei missään nimessä pidä päästä osallistumaan Pariisin olympialaisiin eikä mihinkään muihinkaan kansainvälisiin urheilutapahtumiin niin kauan kuin Venäjä jatkaa brutaalia hyökkäyssotaansa ja Putin on vallassa.

Tässä KOK:lle hyvänä esimerkkinä ovat viime päivinä toimineet Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ja Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA, jotka pitävät venäläiset ja valkovenäläiset pois kisoistaan ja toiminnastaan myös vuonna 2024.

KOK sentään piti Venäjän ja Valko-Venäjän eri lajien maajoukkueet yhä pannassa.

Vaikka tiettävästi yksikään olympiatason venäläisurheilija ei ole sotinut Ukrainassa, useimmat heistä ovat kuitenkin sotilaita ja siten Putinin propaganda-, sota-, murha- ja raiskauskoneiston jäseniä.

Lisäksi he kannattavat Putinin toimia tai eivät ainakaan tuomitse sotarikollisen tekoja. KOK ei onneksi sallikaan sotilaiden tai turvallisuuspalveluun kuuluvien paluuta kilpakentille.

Putinille urheilu on poliittisen vaikuttamisen väline, ja se tältä jääkiekkoa rakastavalta surkealta luistelijalta pitää ottaa pois.

Miten Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voidaan pitää pois Parisin kisoista? Keinoja on lähinnä kolme.

Ranska voi olla myöntämättä viisumeja Putinin ja hänen uskollisen lakeijansa Aljaksandr Lukašenkan johtamien maiden urheilijoille.

Suuret urheilumahdit kuten esimerkiksi Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia ja Saksa sekä muut maat voivat ilmoittaa boikotoivansa Pariisin kisoja, mikäli venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saavat luvan osallistua viiden renkaan kisoihin.

Me tavalliset ihmiset voimme tehdä osamme Venäjän ja Valko-Venäjän pitämiseksi pois sivistyneen maailman kisoista: boikotoimme kaikkia KOK:n pääyhteistyökumppaneita ja niiden tuotteita ja palveluja.

Annamme KOK:n pääyhteistyökumppanien Coca-Colan, Visan, Samsungin, Panasonicin, Omegan, Intelin, Bridgestonen, Toyotan, Allianzin, Deloitten, Airbnb:n, Alibaba Groupin, Atosin ja Procter & Gamblen tietää boikotista.

Kun boikotti on tarpeeksi laaja, nämä KOK:n yhteistyökumppanit menettävät niin paljon rahaa, että KOK:n ja Bachin puhelimet alkavat kyllä soida.

Olemalla esillä Pariisin kisoissa Coca-Cola ja muut yhteistyökumppanit tahraavat kätensä ukrainalaisten vereen, mikäli Venäjä ja Valko-Venäjä päästetään olympialaisiin.

”Putinille urheilu on poliittisen vaikuttamisen väline, ja se tältä jääkiekkoa rakastavalta surkealta luistelijalta pitää ottaa pois.”