Suomen nyrkkeilyliitto purkaa Venäjä-boikotin

Lehdessä uutisoitiin, että Suomen nyrkkeilyliitto aikoo osallistua nyrkkeilyn MM-kisoihin, joihin osallistuu myös Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet. Joukkueet käyttävät kisoissa kansallistunnuksia ja kansallisia lippujaan. Liitto pyytää kansalaisilta ymmärrystä päätökselleen.

Mielestäni tämä on täysin käsittämätön suunnanmuutos.

Venäjä käy edelleen brutaalia sotaa Ukrainassa, jossa se tappaa, raiskaa ja kiduttaa niin lapsia kuin naisiakin, täysin käsittämättömällä tavalla. Mielestäni nyrkkeilyliiton perusteet kantansa muutokselle ei kestä minkäänlaista kriittistä tarkastelua tätä taustaa vastaan.

Uutisen luettuani, katsoin, ketkähän mahtavat sponsoroida Suomen nyrkkeilyliittoa.

Suureksi yllätyksekseni huomasin, että pääsponsorina on pankkini ja vakuutusyhtiöni OP. Odotan todellakin, että OP irtisanoutuu tästä sponsoroinnista mitä pikemmin.

Suomalaiset ovat melkoisen yksimielisiä siitä, että Ukrainaa on tuettava kaikin keinoin, samoin valtaosa kansalaisista kannattaa Venäjän pakoitteita ja boikotointia kaikissa yhteyksissä.

Olisi melkoinen ristiriita, jos asiakasmäärällä Suomen suurin pankki- ja vakuutusyhtiö sponsoroisi lajiliittoa, joka piut paut välittää agressiivisen ja brutaalin Venäjän boikotoinnista.

Timo Merikallio