Suomi ei ole ulkomaisten osaajien suosikkimaita

Joudumme todella tekemään töitä, jotta saamme osaajia muuttamaan tänne. Pitää olla onnellinen, kun joku haluaa tulla Suomeen, kommentoi Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa kyselyä, jonka mukaan ulkomaalaista työvoimaa tarvitaan Suomeen paljon lisää (LS 13.1.).

Keskuskauppakamari peräänkuuluttaa Suomelle tavoitteellisen maahanmuuton mallia.

”Suomen väestökehityksestä kumpuava viesti on selvä: jotain on tehtävä tai hyvinvointiyhteiskunta ei kestä kasassa. Keskeisiä ratkaisuja on kaksi. Ensimmäinen on saada syntyvyys taas kasvuun ja toinen on kasvattaa nettomääräistä maahanmuuttoa”, todetaan keskuskauppakamarin raportissa.

Osaajapulasta puhutaan useimmiten yritysten ongelmana. Se pitää ilman muuta paikkansa.

Yrityksen menestyminen vaarantuu, ellei työlle löydetä tekijöitä. Pahimmassa tapauksessa se uhkaa viedä muiltakin työt firmassa.

Vähintään yhtä iso ongelma osaajapula on valtiolle, kunnille ja uusille hyvinvointialueille.

Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalle ei väestön ikääntyessä riitä tarpeeksi työvoimaa kotimaasta.

Halu muuttaa ulkomaille töiden perässä on selvässä laskussa.

Merkittävää on, että muuttohalut ovat eniten vähentyneet Itä-Euroopassa. Elintason noustessa duunia alkaa olla omassa maassa tai ainakin lähempänä. Lisäksi entistä useammissa ammateissa työtä voi tehdä etänä myös ulkomaille.

Houkuttelevimmat maat ovat Kanada, USA, Australia, Saksa, Britannia, Japani, Sveitsi, Singapore, Ranska ja Uusi-Seelanti.

Suosikkimaiden etuja Suomeen verrattuna ovat ainakin helpompi kieli, mukavampi ilmasto, kevyempi verotus, monimuotoisempi kulttuuri ja parempi tunnettuus.

Me tiedämme, että Suomessa on hyvä elää ja tehdä töitä. Maailman mitassa sen tietävät vain harvat.

Kauppakamari on oikeilla jäljillä esittäessään, että Suomen pitää itse aktiivisesti hakea osaajia ulkomailta.

Ja pienen maan kannattaa keskittää rekryponnistelunsa muutamiin valittuihin maihin.