Susi ja sen suojelijat

Susien suojelijat ovat väittäneet ettei susi ole ihmisen kimppuun käynyt viimeiseen sataan vuoteen.

Tämä pitää paikkansa, koska aikaisemmin sudet tapettiin heti jos havaittiin. Ihminen taisteli tuolloin suden kanssa samoista saaliseläimistä eli hirvestä ja jäniksistä. Molempien saaliseläinten kanta oli 1900- luvun alussa varsin pieni. Peurat ja kauriit tulivat Suomen luontoon vasta myöhemmin.

Jos tänä päivänä saalis-eläimet olisivat yhtä vähissä kuin tuolloin, kävisi susilauma arvelematta ihmisen kimppuun, koska niillä olisi nälkä. Nälkä muuttaa suden toimintamallin arvaamattomaksi.

Sudet tappavat vuosittain huomattavan määrän hirviä, peuroja ja kauriita, jotka kyllä kelpaisivat ihmistenkin ravinnoksi.

On täysin käsittämätöntä, että Suomessa on ajauduttu tällaiseen tilanteeseen, ettei lapsia uskalleta päästää marjametsään ilman riittävää suojaa. Samaan listaan kuuluvat maaseudun lasten koulumatkat. Susien suojelijat ovat nähdäkseni huomattavasta pätemisen tarpeesta kärsiviä, taajamista lähtöisin olevia nuoria, joilla ei ole mitään käsitystä syrjäkylillä asuvien ihmisten elämisen ehdoista.

Herätkää syrjäseutujen ihmiset puolustamaan elämisenne oikeuksia. Susi ei kuulu kenenkään pihapiiriin.

Näin on