Tekstaritalikko

”Uskomatonta. Heinäkuu ja Suvitie poikki arkipäivisin! Jos olisi vähääkään käytetty järkeä, tämäkin remontti olisi tehty keväällä, kun rannassa on vähemmän kävijöitä.”

”Eikö siihen risteykseen saataisi kaupungista tuleville kääntymiskielto vasemmalle, kun vasemmalle vilkuttavat jonottavat keskellä ja tukkivat koko liikenteen. Lidliin pääsee jo edellisestä ympyrästä. Lisäksi voisi laittaa pohjoisesta tuleville isot töyssyt, kun Merirauman ja Kappelinluhdan porukka ei muuten päästä ketään muuta.”

”Katsokaa netistä, miten 350 000 euron kaksikerroksinen omakotitalo rakennetaan 5 vuorokauden aikana. Ei tällaiseen liikenneympyrän rakentamiseen voi kulua aikaa kuin maksimissaan 2 viikkoa. Konekalustoa ja ’lapiomiehiä’ riittävästi, hinta max. 100 000 euroa. Ulkomailla ei tällaiseen puolen vuoden rakentamiseen ole yksinkertaisesti aikaa.”

”Torjuntavoitto on vaikea käsite. Jos tavoitellaan Suur-Suomea, mutta maan pinta-ala pienenee entisestään, voidaan silti puhua torjuntavoitosta, koska tappio olisi voinut olla paljon suurempi. Jos Suomi häviää jääkiekossa Ruotsille maalein 2–3, kukaan ei puhu torjuntavoitosta, vaikka tappio olisi voinut olla paljon suurempi.”

Sotatieteiden desantti

”Vai hyökkäsi Suomi ja valloitti N-liittoa. Just juu, tämä sama politrukki jaksaa leimata Suomen puolesta taistelleet hyökkääjiksi. Mainilan laukaukset ja sodan aloittikin varmaankin Suomi hänen agitaationsa mukaan. Talvisota ei mennytkään niin kuin hyökkääjä kuvitteli. Onnistui kuitenkin valtaamaan Karjalan kannaksen, ja heidän oli tehtävä välirauha, kun Saksa valtasi N-liittoa. Sota jatkui, eikä rauhansopimusta tehty. Sitten kun Suomi piti puoliaan ja aikoi ottaa Karjalan takaisin, oli N-liitto päättänyt hyökätä taas Suomeen. Huonostihan Suomelle kävi. Torjuntavoitto se oli, mutta Karjala/Petsamo meiltä meni.”

”’Torjuntavoitto’ on sikäli sopiva ilmaisu, että Suomesta ei tullut Venäjän osaa, vaikka sellaista vieläkin jotkut haikailevat.”

Takarivin Taavi

”Ol hyvä kirjotus somest, siäl o hyvä haukku ja herjat ihmissi, ko ei pyst kattoma toissi silmi.”

Timo Timpuri

”Hyvä Kalle! Hienoa kuulla järkipuhetta kaupunginhallituksen pj:lta.”

”Voisiko Leppikorpi ratkaista myös muiden yrittäjien toiminnan turvaamisen niin, että mielenrauha säilyy, kun kirstunpohja näkyy?”

”Sinulle, jonka tytär valitteli ’pelkästä’ ilmastonmuutos-kohkaamisesta koulussa? Ymmärrätkö, että lastesi kautta tätä maailmaa yritetään pelastaa ja tuoda esiin valintoja ja vaihtoehtoja, jolla ilmastonmuutos saataisiin hillittyä. Ei ole kyse kohkaamisesta, vaan siitä tietoisuuden lisäämisestä vaikka ihan ’ärsytykseen’ saakka, jotta huoli otettaisiin tosissaan. Mukava kuulla, että tämä tärkeä aihe on siis kotonanne noussut puheenaiheeksi!”

Meidän maapallomme

”Maalaisliiton, nyk. Kepun on vaikea toimia vuonna 2019 Suomessa. Heinähattu kun on, ja noudattaa päivittäin vasemmistoideologiaa, sen hukka perii. Jos kepu jatkaa, pettää. Jos kepu lähtee, pettää vassarit. Kepu pettää aina.”

Katastrofi

”Ole seuran näit gallupei, ko nykyä olla jatkuvast tekemäs. No tiätyste ne saava persu ja kokomukse kärkkehe. Onkai se ny selvä, ko ei nykyhallitus tee sitä sama heikompiosassi sortava politiikka, mitä edelline hallitus tek. Pidetä ihmisarvo kunnias, ja se kai ny sit harmittaki. Olla jopa ottamas se vanha omalääkäri käyttänttöhö, mitä mää ole koko aikka kaevan. Muul ol 30 vuott sama lääkäri ja kaik asia hoedus. Tervetulo takasi omalääkärjärjestelmä.”

Rantaska

”Eikö Euroopan Unionissa ymmärretä vieläkään, että Suomen poliittinen painoarvo on kymmenkertainen asukaslukuumme verrattuna? EU:ssa on reilut 500 miljoonaa asukasta ja meitä 5,5 miljoonaa, mutta lähin vertailukohta on sittenkin jokin Ranskan tai Italian kokoinen kansakunta.”

Sibelius, sauna ja sisu