TET-viikko eduskunnassa

Mä olen Eero Valanne H. J. Nortamon koulun kahdeksannelta luokalta ja mä suoritin tämän vuoden tettini eduskunnassa. Oon ollu aina kiinnostunut politiikasta, mutta en ees tiennyt, että tänne ois mahdollista päästä. Otettiin kuitenkin yhteyttä Kristiina Saloseen ja jo seuraavana päivänä tuli vastaus, että onnistuu.

Oon ollu tän tetin aikana pääosin Kristiinan avustajan Sofia Nevalaisen kanssa. Työnkuvaan on kuulunut lähinnä erilaisten tietojen ettimistä ja arkistoimista sekä eduskuntatalon erilaisten asioiden hoitamista. Samalla on keskusteltu paljon tässä talossa työskentelyn vaatimuksista ja työtehtävistä. Täällä tetissä oon päässyt myös seuraamaan täysistuntoa (joka oli kyllä aika lyhyt, kun ei oo hallitus vielä koossa) sekä demareiden eduskuntaryhmän toimistopalaveria.

Työpaikka ei siis ole sellainen, että vaan istutaan ja seurataan, kun muut tekee ja selittää työstä, vaan sulle keksitään työtehtäviä eikä ne kyllä lopu kesken. Nyt hallitusneuvottelujen aikaan on toki ollut vähän hiljasempaa, mutta kyllä silti on tehty paljon.

Tetti on avartanut munkin maailmaa ja oon saanut paremman käsityksen millasta täällä on työskennellä. Aina oli vaan sellanen käsitys, että ne politiikot on jossain omassa kuplassa, jossa asiat on ihan eri tavalla. No eihän se niin ole. Työtä tehdään samalla tavalla ja samanlaisissa työporukoissa, mutta asiat mitä hoidetaan on omansa niinkuin kaikilla aloilla.

Suosittelen tätä paikkaa kaikille jota kiinnostaa edes vähän politiikka ja poliittinen työ. Jos asuu kaukana niin voi olla vähän ongelma, mutta jos on sukulaisia tai tuttuja tässä lähellä niin sitten kannattaa ehdottomasti tulla. Vaikka tästä alasta ei tulisikaan sun ammattia, niin muistat tän varmaan koko elämäsi ajan.

Eero Valanne

HJ. Nortamon koulu