Tila- ja kustannussäästöjä Winnovalle

Muun muassa opetusravintola Kiikartorn puretaan ja korvataan uudella rakennuksella Winnovan suuressa muutospaketissa.
Muun muassa opetusravintola Kiikartorn puretaan ja korvataan uudella rakennuksella Winnovan suuressa muutospaketissa. Kuva: Juha Sinisalo

Luin mielenkiinnolla kuinka Winnovan rakennuksia tullaa purkamaan ja uutta rakentamaan tilalle (LS 4.6.). Perusteluna että saadaan huonoimmat tilat purettua pois ja tilalle mahdollisimman vähän uusia neliöitä ja ne mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön.

Hieno ajatus, toivottavasti henkilökunta on päässyt mukaan suunnittelemaan ja vaikuttamaan tilaratkaisuissa, jotta tiloista tulisi toimivat ja mahdollisimman hyvin opetusta tukevat.

Samaan aikaan kun puhutaan mahdollisimman vähistä neliöistä rakennetaan Suojanmäelle uusi oppilasravintola. Lähekkäin sataman suulla on kolme oppilaitoskiinteistöä, eikö tulisi halvemmaksi rakentaa yksi oppilasravintola, jossa kaikkien kolmen kiinteistön oppilaat kävisivät ruokailemassa?

Siinä säästettäisiin neliöissä aika paljon. Välimatkat eivät kuitenkaan ole kovin pitkät, joten oppilaiden siirtyminen ruokailemaan toiseen kiinteistöön ei pitäisi olla mahdoton ajatus.

Keittiöiden rakentaminen on rakentamisessa siitä kalleimmasta päästä ja nyt on tarkoitus rakentaa kaksi uutta oppilasravintolaa toinen Suojanmäelle ja toinen aikanaan Satamakadulle, kun voitaisiin säästää huomattavasti kuluissa yhden oppilasravintolan mallilla.

Käsitykseni mukaan Suojanmäen oppilasravintolasta rakennetaan jakelukeittiö, johon ruoka tuodaan muualta. Siinäkin saataisiin säästöjä aikaiseksi kun ei tarvitse ostaa kuljetuspalveluja ruoan kuljettamiseen.

Säästetään