Toivoa on huumenuoren äidillä, ruoka-avun hakijalla, työttömällä ja paikkaansa etsivällä nuorella

Huumenuoren äiti, voimia jaksamiseesi olla kärsivällinen. Tuskasi on valtava ja kukaan ei osaa sanoa miltä sinusta tuntuu. Tiedäthän kuitenkin, että et ole yksin tukea on tarjolla. Joka vuosi tulee vastaan paljon niitä, jotka nousevat jaloilleen ja pääsevät eteenpäin. Häpeään ja itsensä syyttelyyn ei ole syytä. Tukityhmiä, kokemusasiantuntijoita, viranomaispalveluita ja järjestöjen tukimahdollisuuksia on paljon, kaikki haluavat auttaa.

Ruoka-avun hakija, on syysi hakea ruokaa leipäjonosta mikä tahansa, syy ei johdu sinusta. Tänä vuonna koronavirus on ajanut usean ihmisen tilanteeseen, jossa on turvauduttava ruoka-apuun. Ne lukuisat tahot, jotka mahdollistavat tämän auttamistyön, tietävät tämän ja siksi he haluavat auttaa. He auttavat enemmän kuin koskaan aiemmin.

Nuori, joka etsit vielä paikkaasi, ole rohkea ja kokeile erilaisia vaihtoehtoja. Se, että mietit vielä mitä elämältäsi haluat, on ymmärrettävää; vaihtoehtoja on paljon maailma muuttuu nopeammin kuin ennen. Älä kuitenkaan jää kotiin, lyhyetkin kokeilut voivat olla avaavia. Pelkästään meidän yhdistyksen palvelupolulla tekemällä oppien suoritettiin Satakunnassa tänä vuonna toista sataa tutkinnon osaa. Omaa ammatinvalintaa ei tarvitse tehdä liian varhain.

Vapaaehtoinen, olet meille tärkeä, tärkeämpi kuin tiedät. Sinä olet se ihminen, joka teet työyhteisöstämme paikan, johon on helppo tulla. Pelkkä läsnäolosi kertoo kaiken arvomaailmastasi.

Työtön, päiväsi saattavat ovat turhauttavia ja koet helposti, että sinut on leimattu. Ei ole. Työttömyys voi kohdata meistä jokaisen. Työttömyys on välivaihe elämässä. Mielekästä tekemistä on tarjolla paljon. Tartu niihin, sillä tämä maailma tarvitsee aina tekijöitä.

Asumishaasteiden kanssa kipuileva, tukiasunnoista usea on saanut tänäkin vuonna oman osoitteen. Sinäkin pärjäät omillasi. Tuemme sinua siihen, mutta nyt on hyvä saada enemmän tukea. Älä kiirehdi, vuosien aikana tulleet haasteet on syytä korjata rauhassa.

Hyvä yhteistyökumppani, kiitos, että tuet toivon antamista. Toivottavasti olet tukena myös tulevaisuudessa. Kerro meistä ystävillesi, sillä teitä kaikkia tarvitaan. Jokainen voi olla mukana lisäämässä hyvinvointia.

Hyvää joulua!

Janne Rantala

toiminnanjohtaja, Rauman Seudun Katulähetys ry