Tuetaan yhdessä suomalaista ruoantuotantoa

Me Säkylän Keskustan valtuustoryhmällä teimme valtuustoaloitteen tukeaksemme suomalaisia ruoantuottajia ja varmistaaksemme Säkylän kunnan osalta, että Suomen huoltovarmuus säilyisi vakaana tässä hyvin sekavassa maailmantilanteessa. Suomen omavaraisuuden ja kotimaisen ruoantuotannon merkitys kasvaa päivä päivältä.

Satakunta on tunnetusti yksi ruokatuotannon vahvimmista maakunnista! Säkylässä ja koko Satakunnassa on siis poikkeuksellisen suuret mahdollisuudet ostaa paikallisia tuotteita läheltä, tietenkin ottaen huomioon kaikki hygienia yms. säädökset, jotka rajoittavat esimerkiksi tuotteiden käsittelyä tai suoraa ostoa tiloilta.

Jos mm. kasvis- ja marjahankinnat tehtäisiin lähituottajilta, olisivat tuotteet aina varmasti kotimaisia ja tuoreita, sekä hiilijalanjälki pieni vähäisten kuljetus- ja säilytystarpeiden vuoksi. Samalla tuetaan paikallisia tuottajia ja ollaan varmistamassa sitä, että paikkakunnalla olisi jatkossakin ruoantuottajia ja meillä puhdasta kotimaista ruokaa.

Säkylän kunnan suurkeittiöissä käytettävissä raaka-aineissa kotimaisuusaste on jo nyt hyvällä tasolla ja ruokapalvelupäällikkö Katariina Salosen selvityksestä huomaa, että tahtotila käyttää suomalaisia tuotteita on suuri. Säkylän kunnanhallitus kuitenkin toivoi vielä tarkennusta selvitykseen, jotta voidaan olla varmoja siitä, että kaikki kivet kotimaisuusasteen korottamiseen ja lähituotteiden käyttöön on varmasti käännetty. Ja jos parannettavaa vielä löytyy, voidaan yhteisvoimin löytää ratkaisut kohti parempaa.

Jotta varmistamme jatkossakin sen, että kotimaista ruokaa on saatavilla, kannattaa meidän kaikkien, kuluttajien, yritysten, yhdistysten ja kuntien kiinnittää huomiota käyttämämme ruoan kotimaisuuteen ja tukea näin suomalaisia ruoantuottajia. Haastamme kaikki kunnat selvittämään oman kotimaisuusasteensa ja näyttämään tällä tavoin hyvää esimerkkiä asukkailleen.

Säkylän Keskustan valtuustoryhmä