Tuleeko posti vai ei? Osa2

Jonkinlaisen harmin, edes pienen, aiheuttamisesta asiakkaalle näyttää tulleen yksi Suomen Posti Oyj:n peruspalveluista.

Kun muutaman kuukauden takaisen natkutukseni jälkeen myös maanantain ja keskiviikon Helsingin Sanomat alkoivat tulla säännöllisesti lehden ilmestymispäivänä, ei ilo kestänyt kovin pitkään.

Tähän saakka, ainakin jakelupiirissä jossa asun, postiton päivä on ollut tiistai. Jostain syystä viime aikoina posti on jätetty jakamatta joko maanantaina tai tiistaina. Niin tapahtui juuri tälläkin viikolla. Tämä on taas uudestaan sotkenut esimerkiksi Helsingin Sanomien jakamisen lehden ilmestymispäivänä.

Etten leimautuisi pikkumaiseksi valittajaksi, on syytä muistuttaa, että ongelma koskee myös muita Marva Median varhaisjakelun piirissä ennen olleita lehtiä. Myös monet tahot, kuten verottaja, Kela ja julkinen terveydenhoito lähettävät edelleen kirjepostia, joten tauko jakelussa perjantaista tiistaihin viivyttää kohtuuttomasti kirjeiden saapumista vastaanottajalle. Tässäkin mielessä tiistai olisi parempi päivä.

En ole sopimusoikeuden asiantuntija, mutta on varmaankin oikeus lähteä siitä, että kaikkien lehdenkustantajien, jotka ovat sopineet Postin kanssa lehtensä jakelusta kyseisinä päivinä, tarkoitus on ollut että lehdet jaetaan ilmestymispäivänä.

Posti on onnistunut erinomaisesti kovasti kilpaillussa pakettien jakelussa, se on pakko myöntää. Mutta jos sen hinta on päivittäisen postin yhä epävarmempi kulku, lähtee tämäkin kiitos vähän väkinäisesti.

”Jostain syystä viime aikoina posti on jätetty jakamatta joko maanantaina tai tiistaina.”

Kalevi Kauppi