Turvetuotanto tuhottiin turhaan, seuraavana ovat talousmetsät

Kerrankin EU:n johdossa ollaan harkitsevimpia kuin Suomen hallituksessa.

EU pyrkii hiilineutraalisuustavoiteen vuoteen 2050. Suomella sama tavoite on 15 vuotta aikaisemmin. Miksi, tässä hallitus sooloilee, kun kaikissa muissa asioissa korostetaan EU:n yhteisessä rintamassa pysymistä.

Ilmaston lämpeneminen koskee koko maapalloa. Päästöjä tulisi vähentää erityisesti siellä, missä ne ovat nyt suurimmat (Kiina, USA). Suomen CO2- päästöt ovat vain 0, 14 % maapallolla tuotetuista hiilidioksidipäästöistä. Merkitys on olematon.

Ideologinen nykyhallitus haluaa näyttää. Hallitus ei välitä, miten heidän väärät päätökset vaikuttavat kotimaiseen tuotantoon ja talouteen. Kansalle uskotellaan, että on olemassa joku vaihtoehtoinen ”vihreä tie”. Ei ole. Esimerkiksi biopolttoaineiden tuotantoa on kehitetty Suomessa 25 vuotta ja läpimurtoa ei ole löytynyt.

Turvetuotannon tuhoaminen oli hallituksen ensimmäinen askel. Turvetta kuitenkin Suomessa tarvitaan mm. kotieläintaloudessa ja puutarhatuotannossa. Me joudumme turvautumaan tuontiin, vaikka omat turvevarat ovat valtavat. Hallitus kompastuu turpeeseen, mutta vielä vihreä eliitti juhlii taistolaiseen tapaan turvejoukkojen tuhoamista.

Seuraava Marinin hallituksen isku kohdistuu metsänomistajiin. Juuri nyt muokataan kieltä mielikuvaa talousmetsistä. Kaikki, mitä metsänomistaja tekee, uutisoidaan virheelliseksi. Puu kasvaa liian nopeasti, hakataan liian nuorina, uudistus on liian tehokas ja sertifiointi on väärä.

Vielä muutama vuosi sitten Suomen metsät oli hoidettu esimerkillisesti ja ne sitoivat maamme kaikista CO2- päästöistä 50 %. Suomi oli valtava hiilinielu. Nyt tämä on viestinnässä jätetty täysin sivuun.

Miksi hallitus käy metsänomistajien kimppuun? Yksityinen metsänomistus on liian itsenäistä. Hallitus haluaa metsät ympäristöhallinnon tiukkaan ohjaukseen. Tähän myyräntyöhön on suostuteltu myös EU-komissio apuun. Kohta saamme metsädirektiivejä! EU:lle ei metsäasiat ole kuuluneet.

Metsäteollisuus ei kauan mieti, jos kotimaisen raakapuun saantia rajoitetaan! Metsä ei ole punamultahallitukselle niin helppo rasti kuin turve. Ammattiliitotkin voivat herätä.

Jukka Tuori

agronomi, maakuntaneuvos, kuntavaaliehdokas (kok.), Huittinen