Tyhjänpäiväinen ilmastovouhotus lopetettava Suomessa

Onhan se valitettava tosiasia, että ilmastosta ja nykytilanteen korjaamisessa juuri Suomessa on ajauduttu täysin väärille raiteille, vaikka tietotaitoa, tilannearvioita ja koulutustakin on ollut saatavilla vuosikaudet.

Maailman ja Suomen päästötilanne on se, että vaikka Suomi sammutettaisiin ja kansa alkaisi syömään pettuleipää, niin se ei juuri nyt näkyisi maailman CO2-päästöissä.

Maailmanlaajuisesti tulee fossiilisten polttoaineiden käyttöä vähentää rajusti. Maakaasun päästöt ovat noin 60 % hiilen polttoarvoista, nestekaasun noin 70% ja polttoöljyn noin 80%. kun niitä poltetaan laadukkaissa laitoksissa.

Nestekaasun eli LNG:n päästessä vapaasti ilmaan se on metaania ja päästövaikutukset valtavat, koska metaani on jopa yli 60 kertaa pahempaa ilmastosaastetta kuin hiilidioksidi CO2. Metaanivuodot kiihdyttävät myös ilmastomuutosta kaiken aikaa pahemmin, mistä kaasun poraus tuottaa osuutensa.

Ainoa vaihtoehto Suomessa päästöjen leikkaamiseen on hiilestä ja maakaasusta luopuminen ja siirtyminen vesi- ja ydinvoimarakentamisen kautta järkevälle päästötasolle, vaikka se ei maailman ilmastoa vielä korjaakaan, mutta ovat ylivoimaisesti parhaat vaihtoehdot Suomen olosuhteissa.

Tyhjänpäiväinen ja tyhmä vouhotus mitättömillä ilmaston parannus keinoilla, joista ei ole mitään todellista apua, on lopetettava. Jopa eduskunnan arvovaltakin näiden vouhotusten myötä on rapautumassa. Nykyisen muotoisilla poliittisilla päätöksillä saadaan Suomi kyllä sammumaan.

Melko lämpimin kesäterveisin.

Puhtaamman Suomen rakentaja