Työvoimapulaa voi helpottaa työpaikoilla

Hyvät uutiset ensin. Työllisyyskehitys Lounais-Suomessa on jatkunut positiivisena. Kesäkuun lopulla työttömyysaste oli Satakunnassa 9,2 prosenttia ja Varsinais-Suomessa 9,5 prosenttia.

Työttömyysastetta nostavat suuret kaupungit. Turussa työtä vailla oli yli 13 prosenttia, Porissakin yli 11 prosenttia. Sama pätee melkein kaikkiin maakuntiin ja pääkaupunkiseutuun.

Lehtemme alueella työllisyystilanne on melko hyvä.

Raumalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli vajaat 9 prosenttia.

Alueemme muissa kunnissa luvut ovat selvästi pienempiä. Pienin työttömyysaste oli Säkylän 5,9 prosenttia ja korkein Euran 6,6 prosenttia.

Täystyöllisyydestä on tavattu puhua, kun nuo luvut painuvat 3–5 prosentin tasolle.

Sitten huonot uutiset. Työvoimapulaa on melkein kaikilla aloilla.

”Sote on noussut esille, mutta myös tietyt teollisuudenalat ja ravintola-ala näkyvät. Rekrytointiongelmat Satakunnassa ovat hyvin samantyyppisiä kuin muuallakin Suomessa”, sanoi Satakunnan TE-toimiston johtaja Juhani Sundell Länsi-Suomelle.

Mitään dramaattista ei ole näköpiirissä, kommentoi Sundell suuren maailman ongelmien ja sotien vaikutusta paikalliseen työllisyyteen.

Talouskehitys hidastunee ja kuluttajien ostovoima heikkenee, mutta perusvire on hyvä ja vahva.

Eiköhän Venäjän hyökkäys Ukrainaan aikanaan lopu, tavalla tai toisella.

Hyviä työllisyysnäkymiä ylläpitää Suomen tuleva väestökehitys. Koko ajan suomalaisia siirtyy eläkkeelle enemmän kuin nuoria tulee uutena työelämään.

Ainoa ratkaisumalli ei saa olla, että Suomeen houkutellaan mahdollisimman paljon ihmisiä töihin ulkomailta – vaikka koulutus- ja työperäistä maahanmuuttoa ilman muuta tarvitaan.

Peiliin katsomisen aika on monessa työpaikassa. Kannattaa miettiä, mikä saisi pitkään palvelleet jaksamaan ja jatkamaan vielä muutaman vuoden.

Entä mikä saisi nuoremmat hakeutumaan alalle ja innostumaan juuri tästä duunista?