UPM:n Pesonen vetää kovan miehen roolia

Syksyn työmarkkinakierroksen kovin kamppailu käydään UPM:n ja Paperiliiton välillä. Osapuolten näkemykset ovat niin kaukana toisistaan, että hyvin mahdolliselta näyttää ajautuminen sopimuksettomaan tilaan vuodenvaihteessa.

Työnantajia edustava Metsäteollisuus ry ei enää tee uusia työehtosopimuksia. Seuraavat sopimukset ovat yrityskohtaisia.

Paperiliitto neuvotteleekin parhaillaan Metsä Groupin, Stora Enson ja lukuisten pienempien työllistäjien kanssa.

Yksi pois joukosta. UPM ilmoitti jo hyvissä ajoin, että yhtiö haluaa seitsemän eri sopimusta, koska toimialat ovat niin erilaisia keskenään.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen ja työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmen kuvaavat tilannetta kestämättömäksi. Sopimusten tulee kannustaa tekemään töitä enemmän.

Vaatimuksille on perusteita, mutta taustalla näyttäisi olevan myös periaatteellista halua heikentää liittojen asemaa. UPM ei ole ensi kertaa julkisuudessa kovine vaatimuksineen.

Mieleen nousee sekin, että sovitun eläkeiän ohittanut Pesonen hakee viimeistä suurta sulkaa hattuunsa miehenä, joka uskalsi murtaa kankeaksi ja kalliiksi moititun suomalaisen sopimusmallin.

UPM esitti keväällä, että pääluottamusmiehet neuvottelisivat tehdaskohtaiset sopimukset. Puheenjohtaja Petri Vanhalan mukaan Paperiliitto ei tule siihen suostumaan.

Pöydän tällä puolen periaatteellisuutta ei edes yritetä kiistää. Liitto pitää epäreiluna, jos yksi iso yhtiö saisi erilaisen sopimuksen kuin kilpailijansa.

Paperikoneiden pudotuspelin tilanne ja henki on paperilaisten tiedossa. Monia kuitenkin mietityttää paljonko kannattaa antaa periksi, jotta UPM voi jatkaa investointejaan Kiinaan, Puolaan, Uruguayhin ja seuraavaksi ehkä Hollantiin.

Paperiliitto pitää UPM:n pohjaesitystä työntekijöiden uhkailuna. Nykyisellä työtuntimäärällä palkasta voisi lähteä jopa kolmannes, kun pekkaset, vuorovapaat ja monet lisät otettaisiin pois.

UPM vastaa, ettei halua leikata palkkoja, vaan nostaa työn tekemisen ”ihan eri tasolle”. Käytännössä se tarkoittaa tuntuvasti lisää työtunteja.