Uskontojen vaikutus valtion talouteen

Joskus sanotaan, ettei saisi sekoittaa uskontoa ja politiikkaa. Yleensä tällä viitataan kristinuskoon. Kukaan meistä ei kuitenkaan elä arvotyhjiössä. Joko uskomme asioihin kristinuskon mukaisesti tai sitten jollakin muulla tavalla. Onko jokin muu tapa parempi kuin kristinusko?

Tällä hetkellä näkymät hallintomme uususkontoihin ovat selvät. Näillä on myös todella merkittävä vaikutus maamme, ja yksittäisten ihmisten, talouden heikkenemiseen!

Ensimmäinen valtion tukema uususkonto on usko sukupuolten moninaisuuteen. Tämä sekoittaa nuorten päät ja saamme lisää mielenterveysongelmaisia. Liikennemerkit menivät vaihtoon, kun kylteissä ihminen ei saisi olla mies tai nainen, tyttö tai poika, vaan piti olla neutri.

Tämä poikkeaa kristinuskon ajatuksista. Liikennemerkkien vaihtoon paloi monta miljoonaa euroa tässä kohtaa vaikeaa taloudellista tilannetta.

Toinen tämän uskonsuuntauksen taloudellinen hassaus on henkilötunnuksen muuttaminen sukupuolineutraaliksi.

Hinta-arvio tälle on 107 miljoonaa euroa.

”Toinen uususkonto on usko ihmisen omiin mahdollisuuksiin pelastaa maapallo. Tämän uskonnon kärkijoukoissa Suomi haluaa seistä. ”

Toinen uususkonto on usko ihmisen omiin mahdollisuuksiin pelastaa maapallo. Tämän uskonnon kärkijoukoissa Suomi haluaa seistä. Uskoa vaatii ajatus, että pelastamme Suomen ilmastotoimilla koko maailman.

Omien ylikunnianhimoisten ilmastotavoitteiden sijaan meiltä tarvittaisiin puhtaan teknologian osaamista maailmalle. Joutuuko kansa miettimään ilmastosiirtolaisuutta muualle, kevyemmän hintatason maihin, jos saavutamme ilmastotavoitteet ajamalla omat kansalaiset taloudelliseen ahdinkoon?

Pahinta ei ole se, että ilmastosäädökset tulevat meille EU:sta, vaan se, että kansamme on äänestänyt sinne päättäjät, joista noin puolet on heikentämässä maamme omaa päätösvaltaa näissä asioissa.

Erilaisiin ilmastotoimiin maamme on laittamassa 7 miljardia euroa.

Toisenlaisella politiikalla osalla summaa olisi voitu taittaa valtion velkaa sekä tukea ihmisten hyvinvointia ympäristöystävällisyyttä unohtamatta.

Varpu Kivelä

kansanedustajaehdokas (kd.), Eura