Uudenkaupungin ihme kasvaa entisestään

Uudessakaupungin tehtaalla akkuvalmistus harppaa prototyypeistä ja pienistä sarjoista massatuotantoon tämän vuoden loppupuolella. Kuva: Valmet Automotive


Valmet Automotive käynnistää tuhannen ihmisen rekrytoinnin. Luku sisältää jo viime vuoden puolella kerrotun 150 työntekijän ja 50 toimihenkilön palkkaamisen akkuvalmistukseen Uuteenkaupunkiin.

Tuolloin yhtiöllä oli allekirjoitettuna valmistussopimus uuden asiakkaan kanssa. Kyse ei ole Daimlerista, jolle Valmet Automotive kokoaa Mersuja Uudessakaupungissa.

Tammikuussa Valmet Automotive tiedotti saaneensa toisenkin ison akkusopimuksen. Asiakkaan nimi jäi taas salaisuudeksi. Kyse on "merkittävästä autoteollisuuden toimijasta".

Hyvältä joka tapauksessa kuulostaa. Yhtiön mukaan kaksi tehtyä diiliä turvaavat yhtiön mukaan työpaikat vuosiksi.

Uudempi diili kohdistunee pääosin Saloon, sillä nyt Valmet Automotive kertoi tarvitsevansa Salon akkutehtaalle 250 työntekijää ja 50 henkilöä tuki- ja asiantuntijatehtäviin.

Uudessakaupungissa raumalainen Rakennus Jalonen vasta rakentaa uutta akkutehdasta autotehtaan jatkeeksi (LS 29.1.). Tuotanto starttaa vuoden loppupuolella. Linjalta valmistuu silloin korkeajänniteakkuja ja akkumoduuleja myös täyssähköautoihin.

Siitä milloin Uudessakaupungissa aletaan koota täyssähköisiä Mersuja Valmet Automotive pysyy visusti vaiti.

Autonvalmistukseen palkataan 500 työntekijää lisää. Yllättävän suurta tarvetta yhtiö perustelee autojen tilauskannan nopealla kasvulla.

Töihin Uudenkaupungin tehtaalle pääsee vaikka heti. Maalis-huhtikuun aikana yhtiö voisi ottaa parisataa uutta autonrakentajaa.

Vauhti on hurja.

Elokuussa keskeytettiin lomautukset. Syksyllä rekrytoitiin 100 ja loppuvuodesta 400 ihmistä lisää autoja tekemään.

700 uutta työpaikkaa alueellemme on erinomainen uutinen. Valmet Automotive arvioi jo viime syksynä, että Raumalta käy Uudenkaupungin tehtaalla töissä yli 300 ihmistä.

Kaupungeista Laitila on vielä lähempänä, Uudestakaupungista puhumattakaan. Paljon uusia "tehtaan sankareita" asettunee Turun seudulle.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Raumalaisfirma rakentaa akkutehtaan Uuteenkaupunkiin –  "Rakennusurakoista käydään nyt tavallista kovempaa kisaa"

Akkutehtaalle toinenkin asiakassopimus "merkittävän toimijan" kanssa

Vain tilaajille Autotehtaan hakijoilla nyt enemmän työkokemusta – henkilöstöjohtajan mukaan tarvittavat 400 uutta työntekijää löytyvät yllättävän helposti

Valmet Automotive laajentaa Uudenkaupungin autotehdasta akkutehtaalla – 200 henkilön työllistävä vaikutus

Vain tilaajille Autotehtaan rekrykampanjassa "pirunmoinen vauhti" – Valmet Automotive haluaa palkata 400 uutta tuotannon työntekijää seitsemässä viikossa

Autotehtaan yt-neuvottelut päätökseen – lomautuksia luvassa

Valmet Automotive käynnistää 1000 henkilön rekrytoinnin